“Hoe kan het toch dat sommige mensen altijd blij en positief zijn?” Die gedachte herken ik. Je gelukkig voelen wil iedereen. Een positieve mindset en positieve gedachtes dragen bij aan dit geluksgevoel. Het goede nieuws is: jij hebt hier zelf heel veel invloed op. Positiever in het leven zijn kan je jezelf aanleren. Lees de volgende simpele trucjes om vanaf vandaag positiever door het leven te gaan, positief te denken en negatieve gedachtes en emoties om te buigen. Pas jij sommige trucjes al toe?


HOE KAN IK POSITIEF DENKEN?

Dit is de vraag die ik mezelf regelmatig stel. Ik beschouw mijzelf over het algemeen een glas halfvol persoon en ik ben er sterk van overtuigd dat je zelf veel invloed hebt op je eigen geluk, maar daar in tegen ben ik echt geen blij ei die van nature elke dag door het leven huppelt. Ik moet negatieve gedachtes soms echt bewust met een stevige duw weer uit mijn hoofd duwen, soms vaak keer op keer. Menselijk. We zijn niet perfect toch?

Waar ik ook van overtuigd ben is dat je zelf de touwtjes in handen moet nemen. Jij hebt controle over jouw gedachtes. Jij kan jouw gedachtes sturen. Jij kan ervoor zorgen dat je positiever in het leven staat en jij kan er bewust voor kiezen je niet te laten beïnvloeden door negatieve gedachtes/meningen/emoties. Hoe? Gelukkig zijn hier een aantal simpele trucjes voor.

1. STA STIL BIJ JE EIGEN GEDACHTES EN EMOTIES

Door positiever in het leven te staan en om positiever te denken is het belangrijk om bewust te zijn van hoe je denkt, wat je denkt en hoe je, je (hierbij) voelt. Vaak hebben we door de jaren heen bepaalde gedachte patronen ontwikkeld die geheel vanzelf gaan – zonder dat we hier bij stil staan – maar die wel grote invloed hebben op de manier waarop je doet, hoe je de dag ervaart en hoe je in het leven staat. Probeer negatieve (al zijn het hele kleine) gedachtes te herkennen en om te buigen naar iets positiefs. Dit voelt misschien soms wat overdreven en onnatuurlijk, maar dit trucje zorgt er wel voor dat jij op een andere/nieuwe manier leert denken.

2. LAAT NEGATIEVE GEDACHTES NIET ALLES BEÏNVLOEDEN

Tuurlijk, even balen mag (is soms ook even fijn!) en met je verkeerde been uit bed stappen kan ook gebeuren. Je even niet happy voelen of het liefste zo snel mogelijk weer je bed in duiken is allemaal menselijk, maar je hebt wel een keuze om te blijven hangen in deze emoties. Probeer eens bewust te denken “Oke, ik voel me helemaal niet gelukkig nu, maar kan ik er nu ook bewust voor kiezen om dit te parkeren en zelf te kiezen om mijn dag beter te maken?“. Ik beloof je dat wanneer je dit vaker doet, het makkelijker wordt om deze keuze te maken en om negatieve emoties en gedachtes niet te overhand te laten nemen.

3. NEEM CONTROLE OVER JOUW MANIER VAN DENKEN

Gedachtes overkomen je niet, je creëert ze zelf. Door negatieve gedachtes veel tijd te geven zal dit jouw hele dag beïnvloeden. Neem de controle hierover en zorg ervoor dat jouw energie en tijd uitgaan naar positieve gedachtes. Zoveel tijd dat dezelfde gedachtes een positief effect kunnen hebben op jouw dag, keer op keer. Voel je niet meer slachtoffer van een slechte dag, maar neem het hef ik eigen hand en kies ervoor om een andere dag/moment voor jezelf te creëren.

4. OMRING JEzelf MET POSITIVITEIT

Positiviteit trekt positiviteit aan. Zo simpel is het. Omring jezelf met mensen die (over het algemeen) ook positief denken en positief in het leven staan. Laat je hierdoor inspireren en beïnvloeden. Creëer een thuis waar je gelukkig van wordt zodat je jouw dag elke dag goed begint en goed kan afsluiten. TIP: sla bijvoorbeeld als reminder een achtergrond op, op jouw telefoon waardoor je elke keer weer denk “Ohja, positief denken!

5. DANKBAARHEID OEFENING

Een leuke tip om wat vaker toe te voegen (het liefste elke dag) is om een paar minuten per dag (bijvoorbeeld aan het begin of einde van de dag) bij de positieve dingen in je leven stil te staan. Waar ben je die dag dankbaar voor? Waar word je gelukkig van? Wat is er vandaag gebeurd waar je tevreden over bent? Gaf iemand je een complimentje? Ervaarde je fijne momenten vandaag? Schrijf het op en laat dit geluksgevoel invloed hebben op jouw mindset. Dit trucje zorgt ervoor dat je meer stil staat bij het positieve in jouw leven en dat jouw mindset dit uiteindelijk automatisch zelf meer gaat doen.

TIP: DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK

Wil jij aan de slag gaan met gelukkiger en gezonder leven?
Download het gratis e-book als guide!


Wat doe jij om vaker positief te denken of om positiever in het leven te staan?

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This