Bij het lezen van deze titel beginnen je handen misschien meteen te trillen van schrik. No worries, heel normaal, want volgens wetenschappers is de social media verslaving één van de grootste verslavingen van deze tijd. We doen er allemaal aan mee. Hoevaak per dag check jij je telefoon? Misschien zelfs wel onbewust? De app Flow kan jouw inzicht geven in de tijd die je hier dagelijks aan kwijt bent. Waarschuwing: veel van jullie schrikken hier best van! Wat zou er gebeuren wanneer je een social media break neemt?


DE VOORDELEN VAN EEN SOCIAL MEDIA BREAK

De reden waarom mensen ervoor kiezen om een social media break in te lassen? Meer rust, minder prikkels en meer tijd. De tijd die jij tijdens jouw break van social media overhoudt kan jij namelijk heel bewust aan andere momenten of andere personen besteden. Ben je niet een beetje nieuwsgierig hoe dit voor jou zou uitpakken? Dit zijn 5 positieve ervaringen van mensen die jou voor gingen.

1. “Ik werd er veel productiever van.. “

Wist je dat social media één van de grootste afleidingen gedurende de dag kan zijn? Hoevaak gebeurt het jou ook niet? Je bent druk aan het werk en je mobiele telefoon ligt op zijn vaste plek, vlak bij je in de buurt. Om de zoveel minuten ontvang je een push bericht van verschillende social media kanalen. Hmmm.. maakt toch nieuwsgierig he? Het resultaat is dat je zo weer een paar minuten bent afgeleid van waar je mee bezig was.

2. “Het contact met de mensen om mij heen werd juist beter.. “

Zij die jou voor gingen vertelde ons iets wat jou wellicht ook zou verbazen. Vaak besteden we tijd op social media om in de gaten te houden waar iedereen zich zoal mee bezig houdt. Zo blijven we toch op de hoogte van het leven van onze vrienden, toch? De social media break zorgde er juist voor dat het contact met vrienden, familie en andere om hen heen beter werd. De gesprekken waren minder oppervlakkig, er was meer tijd voor écht contact en ze spraken vaker af.

3. “Ik bespaarde geld.. “

De vele bedrijven die reclame uitzetten via jouw favoriete social media kanalen weten natuurlijk heel goed hoe het werkt. Elke dag wordt jij opnieuw bloot gesteld aan heel veel items die je wilt hebben. Door een social media break kom je minder in de verleiding om ook dat ene leuke jurkje te scoren of die paar schoenen die je net op Instagram voorbij zag komen.

4. “Ik ervaarde veel meer rust..”

Hoeveel tijd besteed jij in de avond op je mobiele telefoon? Veel mensen ervaarde dat ze tijdens de social media break meer rust ervaarde. Enkel en alleen, omdat ze veel minder prikkels binnen kregen. Zo namen ze meer de tijd om te lezen of om een rustgevende avond of ochtendroutine te ontwikkelen.

5. “Ik stond positiever in het leven.. “

Deze laatste ervaring had alles te maken met de vele ‘perfecte’ plaatjes die we doorgaan te zien krijgen via social media. Hoe leuk, vermakelijk of inspirerend die ook juist kan zijn zo kan het ook voor frustratie en onzekerheid zorgen. Hoe kan het dat andere wel geld hebben om dat allemaal te kopen of om steeds uiteten te gaan? Waarom lukt het haar wel om zo’n perfect lichaam te hebben? Klinken deze gedachtes herkenbaar? Een social media break zorgt ervoor dat je hier veel minder aan blootgesteld wordt.


Zou jij wel eens een social media break willen inlassen?
Combineer dit met een rustgevende kop thee.

Foto’s afkomstig van Shutterstock

Pin It on Pinterest

Share This