Tijd voor een eerlijk bericht. Een verhaal tussen jou en mij. Voor mij is het soms lastig om de grens te bepalen die ik moet bewaken om niet teveel persoonlijke details te delen. Dit is lastig voor mij, omdat ik juist graag eerlijk tegen jullie ben. Ik hoop jou dagelijks te kunnen inspireren om meer zelf-liefde te ontwikkelen en toe te passen in jouw leven. Zelf-liefde is voor mij de basis van een gezonde en gelukkige levensstijl. Het beste voor jezelf willen en jezelf geheel kunnen accepteren. Geloof mij als ik zeg dat ik jou begrijp wanneer je dit makkelijker gezegd dan gedaan vindt. Ben ik dan nooit onzeker?


“BEN JIJ DAN HELEMAAL NIET ONZEKER? “

Deze vraag kreeg ik laatst van een van jullie. Zelf-liefde staat voor mij voor het accepteren van mijzelf. De positieve en “negatieve” punten aan mijzelf. Waar ik wel en niet tevreden over ben. Tuurlijk wel was mijn eerlijke antwoord. Dat ben ik namelijk wel. Dat zijn juist precies de momenten waarbij ik probeer om zelf-liefde toe te passen. Perfect zijn bestaat niet en dit hoeft ook niet.

De momenten waarop je je onzeker voelt horen erbij. Dit zeg ik ook tegen mezelf. Misschien zit het hem wel in de kunst hoe we met deze momenten omgaan. Ergens kan het heel makkelijk zijn om actie te ondernemen naar aanleiding van deze momenten. Ben je ergens ontevreden of onzeker over: kies voor verandering. Aan de andere kant is het alles behalve makkelijk. Deze negatieve gedachtes kunnen namelijk veel invloed hebben op jouw algehele gemoedstoestand.

HET GEVAAR VAN NOOIT TEVREDEN ZIJN

Dit gevaar zit in een klein hoekje. Ook voor mij. We hebben namelijk constant de mogelijkheid om onszelf te vergelijken met andere. De wereld veranderd zo snel dat je ook continue wordt uitgedaagd meer te willen. Meer en beter. Het kan voor veel onrust zorgen. Onrust kan ook weer leiden tot ontevredenheid. Dit herken ik ontzettend.

Welk trucje ik toepas om meer tevreden te zijn? Mijn focus elke dag opnieuw leggen op alles in mijn leven en aan mijzelf waar ik wél tevreden over ben. De ene dag zijn dit meer punten dan de andere dag, maar deze positieve punten zijn er altijd. Heb ik een dag waarop ik mij onzeker voel over mijn lichaam? Dan focus ik mij op hoe geweldig het is dat ik een gezond lichaam heb.

Probeer vaker jouw gedachtes te sturen en de focus te leggen op alle positieve punten en de aspecten in jouw leven of van jezelf waar je wel tevreden over bent. Wanneer je dit elke dag toepast zal je merken dat je jouw hersenen traint om op een positievere manier na te denken.


IK BEN ALTIJD GOED GENOEG, ALTIJD.

Dit zeg ik heel vaak tegen mezelf. Zo vaak dat het zelfs een beetje automatisch gaat. Dit wil ik ook tegen jou zeggen. Jij bent altijd goed genoeg, altijd. Onzeker zijn is niet erg, wees niet te streng voor jezelf. Probeer in de toekomst te bedenken wat je kan doen met deze onzekere gevoelens. Kies je voor verandering? Probeer je deze gedachtes om te buigen naar een positieve gedachte? Zelf-liefde is jezelf iets beloven. Keer op keer. Lees hier meer.

Sluit de dag af met een kop hartverwarmende CALM thee.

Pin It on Pinterest

Share This