Hi babe, so good to see you (again)! Ben jij van plan om dit jaar te starten met goede voornemens op het gebied van een gezond lichaam en een gezond gewicht? Way to go! Door goed voor jezelf te zorgen, gezond te eten en een gezond gewicht te creëren en behouden zorg je ervoor dat je lekkerder in je vel zit en meer energie hebt. Graag wil ik jou helpen om dit op een liefdevolle manier te doen: 10 tips om af te vallen zonder strenge (eet)regels en diëten. Lees je mee?


10 TIPS OM AF TE VALLEN ZONDER STRENG TE ZIJN

Een artikel over afvallen. Wellicht niet helemaal zoals je gewend bent. Deze 10 tips om af te vallen staan namelijk compleet in het teken van goed voor jezelf zorgen. Niet om cijfertjes op de weegschaal. Door goed voor jezelf en jouw lichaam te zorgen en een gezond eetpatroon te creëren kan jij ook zeker in gewicht afvallen. Niet jezelf uithongeren, geen ongezonde relatie met eten ontwikkelen of jezelf verbieden om veel/iets te eten.

Treat your body like it belongs to someone you love. That’s should be you.

1. Beperk de suikerinname.

Ben jij een zoetekauw? Je bent niet de enige. Wanneer je dagelijks (veel) suiker binnenkrijgt ontstaat er een vicieus cirkeltje. Jouw lichaam is namelijk gewend aan suiker en zal hier meer en meer om vragen. Het gevolg is dat jij gaat snoepen om deze behoefte te vervullen. Opnieuw. En opnieuw. Door jouw suikerinname te beperken zal jouw lichaam hier ook aan wennen waardoor jouw sugar cravings uiteindelijk minder zullen worden, wat afvallen weer makkelijker maakt.

2. Blijf je lichaam goed hydrateren.

Jouw lichaam heeft dagelijks voldoende vocht nodig om goed te kunnen functioneren. Wanneer je graag wil afvallen is het een goed idee om voornamelijk water en thee te drinken. Minder suikers en ongezonde andere stofjes. Drink thee van Simplici-Tea.3. Beweeg, beweeg, beweeg, maar doe iets wat je leuk vindt.

We weten inmiddels allemaal wel dat bewegen belangrijk is. Niet alleen wanneer je wilt afvallen, maar dit is überhaupt belangrijk voor een gezond lichaam. Een tip om afvallen makkelijker en leuker te maken? Ontdek een sport die jij leuk vindt. Dit zorgt ervoor dat werken aan een gezond lichaam en gezond gewicht geen straf wordt.

4. Eet bewust.

Wist je dat je minder eet (lees: niet meer eet dan nodig is) wanneer je bewust bent van het eten dat je eet? Zorg daarom voor zero afleiding wanneer je een maaltijd eet. Wanneer jij lekker aan tafel eet en hier echt een rustig moment van maakt kan je veel beter luisteren naar jouw lichaam. Zo kan je ook beter aanvoelen wanneer je voldoende gegeten hebt. Dit lukt veel minder goed wanneer je tv kijkt tijdens het eten. Herkenbare situatie? 😉

10 tips om af te vallen | Op een liefdevolle manier | Healthy Wanderlust

5. Investeer in gezonde voeding.

“Don’t eat less, eat right”. Een quote die je waarschijnlijk ook al 100 keer voorbij hebt zien komt. Toch slaat deze uitspraak de spijker op de kop. Honger jezelf niet uit om op deze manier in gewicht af te vallen, maar investeer in gezonde voeding en haal voldoende voedzame ingrediënten in huis.

6. Zorg voor voldoende gezonde snacks.

That brings us to tip #6. Haal voldoende voedzame ingrediënten in huis. Wanneer jij ervoor zorgt dat je dagelijks goede snacks binnen handbereik hebt (ook voor onderweg) kan je veel makkelijker de verleiding weerstaan om ongezond te snacken. Doe hier inspiratie op of maak mijn favoriete snackballetjes voor onderweg!

7. Kook je eigen maaltijden.

Nu denk je misschien: dit doe ik toch al? Het belang van het koken en bereiden van je eigen maaltijden is dat jij precies weet welke ingrediënten je toevoegt. Wanneer je kant- en klare maaltijden eet is het lastiger om te herhalen wat je precies in jouw lichaam stopt. Kook met gezonde ingrediënten en creëer voedzame maaltijden. Prep bijvoorbeeld een gezonde lunch voor op het werk de volgende dag!

Tips om af te vallen | Afvallen in gewicht

8. Doe 1 x in de week boodschappen.

Boodschappen doen na het werk is vaak echt killing voor jouw goede voornemens. Het is zo verleidelijk om je winkelmandje vol lekkers (ongezonde snacks) te gooien wanneer je met een rammelende maag door de supermarkt loopt. Wees dit voor door slim boodschappen te doen. Maak een boodschappenlijstje en bepaal welke maaltijden je een week lang wilt eten. Het scheelt tijd om maar 1 x per week (online) boodschappen te doen, het scheelt geld en het maakt afvallen makkelijker.

9. Skip een streng dieet en investeer in het ontwikkelen van een gezonde levensstijl.

Persoonlijk ben ik geen fan van diëten. De meeste diëten zijn ontwikkeld om ervoor te zorgen dat je in zo’n kort mogelijke tijd zoveel mogelijk in gewicht afvalt. Dat is ook de reden waarom een dieet vaak streng is. Streng en moeilijk vol te houden. Een veel voorkomend gevolg is dat waneer jij stopt met het volgen van dit dieet je terugvalt in oude patronen. Investeer daarom in het ontwikkelen van een gezonde levensstijl die bij jou past en jou helpt een gezond gewicht en lichaam te creëren en behouden.

Disclaimer: werkt een dieet voor jou wel? Good for you! Dit artikel is geschreven om jouw te inspireren, maar niet om jou te vertellen wat je wel of niet moet doen. 

10. Wees lief voor jezelf tijdens het afvallen.

Probeer je bij het proces van afvallen te focussen op meer dan alleen het getal op de weegschaal. Wees lief voor jezelf door negatieve self-talk om te buigen naar een complimentje voor jezelf, wees trots op datgeen wat je wél bereikt hebt, zorg ervoor dat je goed eet zodat je voldoende energie hebt en onthoud dat je meer bent dan jouw gewicht.


Wees lief voor jezelf en streef naar een energiek lichaam en gezond gewicht.
Lees ook: hoe ik dagelijks in balans blijf?

See you soon babe!

Pin It on Pinterest

Share This