Tips tegen de winterdip? Hier ben je aan het goede adres! Tijdens de koudere en vooral donkere wintermaanden krijgen veel mensen last van de winterdip / winterdepressie. Door het gebrek aan (zon)licht voelen we ons minder gelukkig, ervaren depressieve gevoelens en hebben we over het algemeen meer last van vermoeidheid. Zonde! Ik ging opzoek naar tips tegen de winterdip om deze vervolgens te lijf te gaan! Lichttherapie door middel van een daglichtbril? Self-care? Voeding om je gelukkiger te voelen? Samen komen we er wel!


5 X TIPS TEGEN DE WINTERDIP

Het ervaren van ongelukkige gevoelens en vermoeidheid in de winter is heel normaal. Door het gebrek aan daglicht, frisse lucht en beweging ervaren veel mensen deze klachten. Het is ontzettend vervelend om je zo te voelen, maar gelukkig zijn er een aantal trucjes die jij kan toepassen om je ook tijdens de wintermaanden beter te voelen. Deel jij ook jouw ultieme tip tegen de winterdip als je dit hebt? Zo helpen wij elkaar.

1. LICHTTHERAPIE TEGEN DE WINTERDIP

Tekort aan daglicht? Luminette heeft de oplossing! Door middel van de Nomandische lichttherapie. Nu denk je misschien; ik heb toch geen tijd om elke dag 30 minuten voor zo’n daglichtlamp te gaan zitten? Daar is over nagedacht. Lichttherapie door middel van een daglichtbril. Deze bril kan je dragen tijdens jouw dagelijkse bezigheden zoals koken, tijdens het kijken van een film of tijdens het poetsen van je tanden. Lichttherapie betekent letterlijk; behandeling door licht. Het tekort aan (dag)licht tijdens de wintermaanden wordt op deze manier als het ware aangevuld. Hierdoor kan je al na een aantal dagen een energie boost ervaren, kan het bijdragen aan een betere nachtrust en kan je een verbetering in jouw humeur opmerken.

Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar het gunstige effect van lichttherapie om een winterdip te voorkomen en momenteel ben ik ook zelf de daglichtbril van Luminette aan het testen. Heb jij ervaring met deze vorm van lichttherapie? Ik vind het persoonlijk ideaal dat je tijdens het dragen van de daglichtbril gewoon alles kan blijven doen. Ik kan de bril zelfs dragen terwijl ik gewoon aan het werk ben! Makkelijker en efficiënter kan bijna niet. Mocht jij dit nou ook interessant vinden, neem dan een kijkje op hun website.

Lees hier meer over alle onderzoek die er vooraf is gegaan voor het ontwikkelen van dit product.

2. GA MEER NAAR BUITEN

Ik weet het, het is koud. Het liefste blijven we massaal lekker warm binnen en hoe knus en fijn dit ook is, het is heel belangrijk om dagelijks een frisse neus te halen en in beweging te komen. Bewegen, omdat het (los dat het belangrijk voor je gezondheid/lichaam is) ook de manier is om het stofje ‘endorfine‘ aan te maken. Dit stofje maakt je gelukkiger.3. SELF-CARE VOOR POSITIEVE GEVOELENS

Eigenlijk is self-care natuurlijk tijdens elk seizoen van het jaar belangrijk en heel erg fijn. Wanneer je last hebt van een winterdip en je niet zo lekker in je vel zit kan self-care een positief effect hebben op jouw gemoedstoestand. Wees dus wat liever voor jezelf en besteed wat meer aandacht aan jezelf. Tips voor self-care momentjes die maar 5 minuten kosten.

4. DANKBAARHEID OEFENING

Doe jij dit wel eens? Veel mensen vinden het woord ‘dankbaarheid’ maar een zweverige bedoeling en dat is zo ontzettend jammer. Dankbaarheid oefeningen kunnen heel effectief zijn om jouw mindset positief te beïnvloeden. Een winterdip gaat vaak gepaard met het ervaren van negatieve emoties. Dagelijks dankbaarheid oefeningen toepassen kan hier juist weer een positief effect op hebben. Je maakt een stofje aan in jouw hersenen waardoor je je gelukkiger voelt.

5. EET GEZOND

Ook tijdens de wintermaanden is het ontzettend belangrijk om lekker gezond te blijven eten. Sterker nog: door een gezond en voedzaam eetpatroon zorg je ervoor dat je jouw lichaam voorziet van de juiste voedingsstoffen. Dit kan jou lichaam weer omzetten in energie. Ga het vermoeide gevoel door de winterdip dus te lijf door je lichaam goed te voeden. Gebruik het Healthy Wanderlust boodschappenlijstje op jouw maaltijden te plannen.


Wil je de daglichtbril van Luminette ook eens proberen? Hier vind je meer informatie. 

Heb jij ervaring met lichttherapie tegen de winterdip?

Pin It on Pinterest

Share This