Welkom bij de vierde week van de uitdaging om erachter te komen “Wat je graag wil” en van de mini-serie. Loop jij met de gedachte rond om een Vision Board te maken? DOEN! Lees je nu de titel van dit artikel en denk je bij jezelf: “Vision Board?”. Ik leg het je graag allemaal uit. Hoe maak je een vision board en vooral ook waarom zou je een vision board moeten maken in mijn ogen? Een vision board zorgt ervoor dat jouw dromen, wensen en doelen visueel worden! Je ziet het voor je en hierdoor worden jouw gedachtes al een stuk echter en tastbaarder. Zal ik je alles uitleggen over het maken van een Vision Board en JOU ook uitdagen?


WAT IS EEN VISION BOARD?

Een vision board is al het waren een leeg doek dat jij opvult met jouw wensen, doelen of dromen. Veel mensen doen dit aan het begin van een nieuw jaar, maar elke dag is een goed moment op jouw eigen vision board te creëren. Bij het maken van een vision board gaat het niet om het perfecte uiterlijk, nee het gaat er vooral om dat jij jouw creativiteit de vrije loop laat en je teksten en plaatjes (uit bijvoorbeeld oude tijdschriften) gebruikt om jouw gedachtes vorm te geven.

Door je doelen voor ogen te zien is het veel makkelijker om dit te bereiken. Hoe ziet het leven eruit dat je graag wil leven? Hoe ziet de perfecte baan eruit? Wat is jouw diepste verlangen? Wat wil je de komende maanden/het komende jaar graag ontdekken? Waar wil je aandacht aan besteden? Wat is je grootste wens? Waar zou je graag meer tijd voor willen hebben?

Natuurlijk denken we allemaal wel vaker na over wat we willen, maar neem je ook echt de tijd om je hier op te focussen? Door het maken van een vision board focus jij je geheel op wat je echt wil in het leven en waar je behoefte aan hebt. Een vision board zorgt ervoor dat dit tot leven komt doordat je hier dagelijks naar zal kijken en herinnert zal worden aan je doelen en dromen.

Al deze vragen zijn slechts enkele vragen die je jezelf kan stellen wanneer je aan de slag gaat.

HOE MAAK JE EEN VISION BOARD?

In de mini serie van vorige week “Stel jezelf deze vragen” ben je aan de gang gegaan met verschillende vragen en als het goed is heb je daar bepaalde gedachtes en hersenspilsels aan over gehouden. Gebruik deze inspiratie ook tijdens deze opdracht. Het is bijna tijd om zelf aan de slag te gaan. Gebruik voor het maken van een vision board een groot wit vel (jouw lege canvas als het ware) en verzamel zoveel mogelijk tijdschriften, kranten, een schaar, lijm en houd eventueel Pinterest (voor de nodige quotes) paraat.

Stap 1. Zorg voor een ontspannen sfeer, dit is echt een momentje voor JOU. Zet een lekkere kop thee en zet een ontspannen muziekje op.

Stap 2. Gun jezelf een moment rust, stel jezelf “wat wil ik” en laat gedachtes de vrije loop zonder hier meteen oplossingen voor te bedenken.

Stap 3. Blader door de tijdschriften heen en scheur pagina’s eruit die je aanspreken, waar je energie van krijgt of die simpelweg “goed voelen”. Je hoeft nog niet netjes te knippen of plakken, dit komt later.

Stap 4. Ga door alle pagina’s heen die je hebt uitgescheurd. Waar staan de afbeeldingen en teksten voor? Welke trekken het meeste jouw aandacht? Hebben deze afbeeldingen/teksten een bepaald thema met betrekking tot wat-je-graag-wil? Denk hierbij aan werk, vrije tijd, liefde, gezondheid, spiritualiteit. deel je vision board bijvoorbeeld op in bepaalde gebieden.

Stap 5. Knip alles uit en plak dit op et board. Schrijf erbij en wees vooral creatief. Alles kan en mag.

Stap 6. Neem wat afstand van je vision board en vraag jezelf “wat valt mij op” en “waar staat mijn vision board voor?”

Stap 7. Geef je vision board een plekje waar je het elke dag zal zien. Bijvoorbeeld bij je bed zodat je wakker kan worden met de gedachte aan jouw wensen, doelen en verlangens. Hierdoor wordt dit elke dag weer visueel en zal je hier meer mee bezig zijn.


HOE ZIET JOUW VISION BOARD ERUIT?

Natuurlijk ben ik SUPER benieuwd naar het resultaat van jouw vision board. Hoe ziet dit eruit? Ben je hierdoor verrast of was je, je overal al van bewust? Heeft het jouw een (nog) beter beeld gegeven van wat je graag zou willen in het leven? MAIL MIJ! Ik vind het ontzettend leuk om jouw gedachtes, vragen of ideeën te horen. Volgende week gaan we aan de slag met het laatste deel van deze mini-serie. Ik kijk er naar uit om je dan weer te zien!

Liefs, Merel

Neem ook een kijkje naar deel 1, deel 2 en deel 4 van deze mini-serie.

Pin It on Pinterest

Share This