De wereld veranderd constant. Zo veranderen ook onze opvattingen over de mens. In dit artikel doel ik specifiek op de opvattingen die men kan hebben over ‘vrouwen‘. Vrouwen in het algemeen. Vrouwen in het hokje ‘ vrouwen’ en de verschillen tussen man en vrouw. Wist je dat het soms generaties kan duren voor we bepaalde opvattingen los laten? Toch hoop ik dat wij elke dag allemaal weer ons steentje kunnen bijdragen aan een positieve verandering op dit gebied. Niet alleen de opvattingen over vrouwen in het algemeen en hoe wij (als vrouwen) ons horen te gedragen en horen te zijn, maar ook wanneer het gaat over mensen in hokjes plaatsen. Zullen we daarmee ophouden?


ALS VROUW MAG JE ZIJN ZOALS JE WILT ZIJN

Ik kan het niet helpen. Het haar op mijn haren kan meteen recht omhoog gaan staan wanneer ik uitspraken hoor als “ik vind het niet heel vrouwelijk als…” of “maar dat hoor je als vrouw toch niet te doen?“. Gelukkig worden veel ouderwetse opvattingen over vrouw zijn tegenwoordig ook daadwerkelijk als ouderwets bestempeld, maar toch merk ik dat men hier regelmatig nog steeds een duidelijke mening over heeft.

We kunnen natuurlijk niet ontkennen dat vrouwen en mannen ontzettend van elkaar kunnen verschillen. Dit is echter ook het geval als je vrouwen met vrouwen vergelijkt. Mensen met mensen met elkaar vergelijkt. Iedereen is uniek en als vrouw mag je zijn zoals je zelf wilt zijn. Je hoeft nergens aan te voldoen om vrouw te zijn. Niet in 2018 en hopelijk al helemaal niet in de toekomst.

Jij bent vrouw, omdat je bent wie je bent. Niet omdat iemand anders jou (karakter, uiterlijk, gedrag etc) bestempeld als wel of niet vrouwelijk.

LAAT JE ALS VROUW (EN MAN!) NIET BEINVLOEDEN DOOR (OUDERWETSE) OPVATTINGEN

Wat ik in dit artikel vooral wil benadrukken is dat ik hoop dat jij, die dit leest, ervoor kiest om te zijn wie je bent. Ben jij stoer en houd je niet van “vrouwelijke” kleding (lees: hieronder vallen voor mensen vaak jurkjes en rokjes)? Wees deze persoon en wees hier trots op. Jij bent net zo goed vrouw als elke andere vrouw. Vrouwelijkheid zou niet in hokjes geplaatst mogen worden zodat we bij elke vrouw kunnen afvinken of zij hier wel of niet aan voldoet. Je vrouw voelen is voor iedereen anders en zo zou dit ook moeten zijn.

JIJ BENT MOOI, OMDAT JE UNIEK BENT

Anders dan anders zijn kan voor veel mensen vaak onzekerheid oproepen. Het zit in onze aard om onszelf contact te vergelijken met andere. Dit doen wij trouwens ook non-stop over andere. Laten we juist omarmen dat we uniek zijn. Hoe bijzonder is het eigenlijk wel niet dat jij anders bent dan ieder ander op deze planeet? Laten we onszelf en andere niet (langer) in hokjes plaatsen. We hoeven nergens aan te voldoen om mooi, vrouwelijk, mannelijk, sterk, gezellig (en ga zo maar door) te zijn. Wat is er nou belangrijker dan doen waar jij gelukkig van wordt en de persoon zijn waar jij gelukkig van wordt? #selfloveclub


Ik ben benieuwd hoe jij over dit onderwerp denkt.
Let me know babes!

Disclaimer: dit artikel is geschreven vanuit de gedachte om meer zelf-liefde te creëren voor onszelf.

Pin It on Pinterest

Share This