Lieve, jij; let’s have a heart to heart chat. Afgelopen maand kon je steeds meer artikelen op Healthy Wanderlust lezen over self-care – zorg jij goed voor jezelf? Vandaag wil ik jou vertellen waarom het ontzettend dapper is om ook een grote portie zelf-liefde te hebben. We leven in een maatschappij waarbij we over het algemeen alleen de mooie kanten van ons leven laten zien, het gras bij de buren altijd groen(er) lijkt te zijn en waarbij ons vergelijken met een andere al van jongs af aan een gewoonte is geworden. Dat onzekerheid daarom zo nu en dan (soms wat meer dan we zouden willen) om de hoek komt kijken is dus helemaal niet zo gek. Kies jij er desondanks elke dag weer voor om gelukkig met jezelf te zijn? Dan vind ik jou dapper!

“NO ONE IS YOU AND THAT IS YOUR SUPERPOWER”


ZELF-LIEFDE: HET IS NIET ALTIJD MAKKELIJK

Wacht, ken jij deze (jonge) vrouw? De vrouw die in de spiegel kan kijken in de ochtend en zonder enige moeite wel een puntje of drie kan opnoemen wat ze niet zo mooi vind aan zichzelf. De vrouw die in de ochtend voor haar overvolle kast staat, maar niks leuks heeft om aan te trekken, want “het zit toch niet“. De vrouw die soms ontzettend streng voor zichzelf kan zijn wanneer ze zich heeft laten verleiden tot een stuk taart op werk, want dit mocht eigenlijk niet volgens het dieet #zucht. De vrouw die zichzelf er af en toe op betrapt toch een tikkeltje jaloers te zijn op dat strakke lichaam van haar collega.

HERKEN JIJ HAAR?

I think we all do. Soms kan het ontzettend lastig zijn om zelfverzekerd te zijn en dit maakt het automatisch lastig om tevreden met jezelf te zijn. We leven tenslotte in een wereld waarbij het altijd beter, mooier en interessanter kan toch? Maar vragen we onszelf wel eens af waarom? Waarom we onszelf vergelijken met een ander? Waarom het altijd beter, mooier of interessanter moet zijn? Wat als we dit nou eens los laten?

Van jongs af aan wordt het ons aangeleerd dat opscheppen over jezelf niet echt netjes is en dat zelfverzekerd zijn ook gezien kan worden als arrogantie. Resultaat? We hebben het eigenlijk niet vaak hardop over onze krachten, passies en over wat ons bijzonder maakt. Zonde toch? Daarnaast wordt er door society ingespeeld op de onzekerheden van een mens en zelfs wij doen hier dagelijks (onbewust) aan mee door alleen de positieve aspecten uit ons leven op bijvoorbeeld social media te laten zien. Het gevolg is dat wij onszelf hier (onbewust) mee vergelijken en vooral zien wat de ander wel heeft en wat jij niet hebt.

ZELF-LIEFDE IS DAPPER. PUNT.

Dus wat nou als jij nu bepaald om WEL van jezelf te houden en dit ook naar de buitenwereld te tonen? Wat als we besluiten om ons meer te focussen op wat ons bijzonder maakt en op hoeveel wijsheid, kracht en schoonheid we nu al bezitten en dat dit alleen nog maar kan groeien? Wat als we onszelf niet meer zouden vergelijken met andere? Wat als we gewoon tegen onszelf zeggen dat we best wel blij met onszelf zijn? Ookal zijn we niet perfect. Because nobody is.

Tuurlijk zullen de ik-zie-er-niet-uit, de ik-ben-niet-goed-genoeg of de ik-ben-er-even-klaar-mee dagen gewoon blijven bestaan (we zijn niet perfect, remember? ;-)), maar laten we ervoor kiezen om ons meer te focussen op al het positieve dat we WEL hebben.

Gelukkig zijn met jezelf begint bij jezelf, wees dapper en straal dit uit. 

“LOVE YOURSELF FIRST, SO YOU KNOW WHAT YOU DESERVE”


ZELF-LIEFDE IS GELUKKIG ZIJN

Door tevreden met jezelf te zijn zorg je ervoor dat je lekkerder in je vel zal zitten en dit ook uitstraalt naar de omgeving om je heen. Daarnaast heeft dit ook veel invloed op de liefde die jij weer aan andere kan geven. Natuurlijk klinkt dit allemaal makkelijker gezegd dan gedaan en daarom hoop ik dat jij dit artikel kan zien als inspiratie en als een wake-up call dat jij het waard bent om volledig geaccepteerd te worden en dat dit bij jezelf begint. Probeer de drie tips hieronder wat vaker toe te passen in je leven en laat jouw dosis zelf-liefde de komende maanden eens flink groeien, ik ben benieuwd wat dit met je zal doen.

  1. ACCEPTEER JEZELF VOLLEDIG! 
    Jij bent goed zoals je bent. Ookal zijn er eigenschappen of uiterlijke kernmerken aan jezelf waar je niet happy mee bent bent, alsnog ben jij goed genoeg. Onthou dit goed.
  2. LEEF ZOALS JIJ WIL LEVEN. 
    Doe wat jij wil en wees jezelf. Laat je vooral niet beïnvloeden door andere wanneer je hier geen goed gevoel bij hebt. Zelf-liefde betekend ook zeker doen waar jij gelukkig van wordt.
  3. WEES NIET ZO STRENG VOOR JEZELF. 
    Ik weet heel goed dat dit ontzettend moeilijk kan zijn, maar probeer het toch eens wat vaker. Zou je namelijk ook zo hard voor een ander zijn als diegene bijvoorbeeld een fout maakt? Nou dan. 

SUCCES, LIEVE JIJ!

Afbeelding afkomstig van: www.Shutterstock.com

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This