De “nieuwe” trend op het gebied van zelfliefde. Don’t give a shit. Je hoort het mensen om je heen soms met het grootste gemak zeggen: “het kan mij geen reet schelen wat iemand anders van mij denkt”. Misschien denk je nu Hé that’s me of had je juist gehoopt dat je dit zelf wel eens vaker dacht. Tegenwoordig hebben we het er vaak over dat het enorm bevrijdend kan zijn om niks te geven om de mening van andere. Zo klinkt het ook toch? Echter is het makkelijker gezegd dan gedaan. Lucky you, want dit kan je (jezelf) wel degelijk (aan)leren. Ga jij mee in deze zelfliefde “trend”?


NIEUWE ZELFLIEFDE TREND: GEEF NIKS OM DE MENING VAN ANDERE EN ACCEPTEER JEZELF MEER

 

Disclaimer: je minder aantrekken van de mening van andere betekent niet dat je onaardig of respectloos naar andere hoeft te zijn. Het doel van dit artikel is om jou te inspireren wat vaker voor jezelf te kiezen en datgeen waar jij gelukkig van wordt. 

Het is bewezen dat we onszelf vaak laat tegenhouden door angst. De angst voor de mening van andere is bij veel mensen groot. Wat zal iemand van mijn outfit vinden? In je eentje een wandeling maken, wat nou als iemand anders dit zielig vind? Hoe bevrijdend zou het zijn om het knopje “Bang zijn voor de mening van andere” van binnen uit te kunnen zetten? Dat je alle kleding aantrekt zonder je druk te maken om wat een ander hier wellicht van zal vinden of dat je je dromen vanaf nu zal volgen zonder de angst dat iemand anders dit als “stom” zou bestempelen. Dit zou een hele nieuwe wereld voor je kunnen openen of het zou in ieder geval meer bijdragen aan jouw geluk.Hoe fijn zou het zijn als we meer tijd kunnen steken in dingen die je zelf echt leuk of belangrijk vindt in plaats van tijd kwijt zijn waarin we ons druk hebben gemaakt om de mening van andere? Precies. Echter zeiden we al eerder in dit artikel: het is makkelijk gezegd dan gedaan. Probeer deze tips vaker toe te passen in jouw dagelijks leven en leer jezelf meer te accepteren en je minder druk te maken over de mening van een ander.

Minder aantrekken van de mening van andere


5 TIPS OM JE MINDER AAN TE TREKKEN VAN ANDERE

1. Probeer inplaats van andere te pleasen eens jezelf te pleasen.

Het is onmogelijk om iedereen altijd tevreden te stellen. Toch hebben we vaak wel deze behoefte. Vermoeiend he? Probeer dit eens bewust om te draaien. In plaats van andere proberen tevreden te houden (te pleasen) kan je er ook voor kiezen om jezelf tevreden te stellen. Draag de kleding die jij leuk vindt, doe waar jij zin in hebt of doe iets waar JIJ je goed door voelt.

2. Neem een break van social media.

Hoe leuk het ook kan zijn om eindeloos door Instagram of Pinterest te scrollen het kan ook bijdragen aan een onzeker gevoel. Alle perfecte plaatjes, ze vliegen je om de oren. Kan heel leuk zijn of inspirerend, maar het kan ook bijdragen aan het ben-ik-wel-genoeg gevoel. Tune af en toe dus eens uit van alle comments, likes en mooie beelden.

3. Probeer niet alles voor een ander in te vullen.

Wist je dat de angst voor de mening van andere vaak veel groter gemaakt wordt door onze eigen invulling hiervan? Wat als hij dit gesprek niet interessant vindt? Keek zij nou afkeurend naar me? Vonden ze mijn grap nou wel grappig genoeg? Probeer je eens volledig te focussen op het moment zelf inplaats van deze meteen in te vullen met je eigen verwachtingen.

4. Zeg ‘JA’ tegen dat wat je zelf wil.

Zeg jij altijd volmondig “JA” tegen alles wat jij leuk vindt en waar je zin in hebt? Probeer dat eens wat vaker zonder de daarmee druk te maken wat een ander hier wellicht van denkt.

5. Niemand is perfect en dat hoeft ook niet. 

Je hoeft niet aan alle mogelijke verwachtingen van iedereen om je heen te voldoen. Elk mens is anders en niemand is perfect. Wat vooral belangrijk is is dat jij blij kan zijn met jezelf. Meer je “eigen ding” te doen draagt bij aan een gelukkiger leven. Daarnaast: hoevaak maak jij je eigenlijk druk om het leven van een ander? Precies. We zijn vaak zo druk met ons afvragen wat men misschien over ons denkt dat we vergeten dat iedereen eigenlijk vooral druk is met zichzelf. Er wordt vast veel minder op jou gelet dan waar jij bang voor bent.

Doen ze dit wel? So what. Jij hebt tenminste plezier in wat je doet :)


Wat zijn jouw tips om je minder aan te trekken van de mening van andere?
BE YOU, liefs. 

Pin It on Pinterest

Share This