Nou? Vertel! Ik ben namelijk heel erg benieuwd naar jouw antwoord op deze vraag.

Ik stelde mijzelf deze vraag namelijk een jaar geleden en dit heeft ervoor gezorgd dat ik mijn self-care routine heb aangepast en waardoor ik nog gelukkiger in het leven sta. Door beter voor onszelf te zorgen kunnen we de manier waarop we naar onszelf kijken en hoe we in het leven staan sterk beïnvloeden.

Het is echt een MUST om hier meer tijd voor vrij te maken. Benieuwd waarom dit zo belangrijk is en waarom dit jou ook zou kunnen helpen? Please continue. 

WAAROM IS VOOR JEZELF ZORGEN ZO BELANGRIJK?

Over het algemeen zorgen we voor andere met veel liefde en zorgzaamheid en hier maken we keer op keer weer tijd voor. Ontzettend fijn en goed, maar nemen we ook de tijd om deze aandacht aan onszelf te besteden? Vaak zijn we druk, druk, druk en even wat meer tijd aan jezelf besteden schiet er dan vaak gewoon bij in. Het kan zijn dat dit zo’n gewoonte is geworden dat niet goed voor jezelf zorgen dus ook een gewoonte is geworden. In mijn ogen is dit echt de grootste fout die je kan maken.

Wist je dat een goede self-care routine ervoor kan zorgen dat de hoeveelheid stress die je per dag ervaart aanzienlijk verlaagt? Minder stress op dagelijkse basis kan de kans op een burn-out verlagen.

“Happiness starts with you. Not your relationships, not your job, not your money
but with YOU! Happiness starts from within.”

DE BELANGRIJKSTE RELATIE IS DIE MET JEZELF

Een heel belangrijke persoon in mijn leven zei ooit tegen mij: “De belangrijkste relatie die je in het leven kan hebben is misschien wel de relatie met jezelf”. Toen zij dat tegen mij zei stond ik haar eerst een beetje wazig aan te staren, want hoezo een relatie met jezelf? Tegenwoordig omhels ik dit advies opnieuw weer elke dag, want JA ze heeft helemaal gelijk.

Geluk in je leven begint van binnen. Soms is het ontzettend lastig om tevreden met jezelf te zijn, in jezelf te geloven of positief over jezelf te praten. Juist deze elementen hebben invloed op de manier hoe jij je voelt en wat je uitstraalt naar jouw omgeving. Wil je hieraan werken? Ik hoop dat je antwoord op deze vraag “JA” is.

Mijn gouden tip hiervoor is: SELF-CARE. 


Bewaar dit artikel voor later.

WAT HOUDT SELF-CARE IN?

Self-care betekend natuurlijk: zorgen voor jezelf. Al is dit een erg breed begrip. In de afbeelding rechts laat ik je zien wat 4 belangrijke elementen zijn van self-care. Het streven is om op al deze gebieden goed voor jezelf te zorgen. Nu denk je misschien: ja hallo, daar heb ik toch geen tijd voor? Als dit het geval is wil ik je meteen even stoppen. Ja, dat heb je zeker wel. Het ontwikkelen van een betere self-care routine hoeft niet te betekenen dat je hier ontzettend veel tijd voor vrij hoeft te maken.

Ik zal je een aantal voorbeelden geven die je kan toepassen in je dagelijks leven.

1. Emotioneel: Kom tot rust door een boek te lezen, de dag door te spreken met je lief of een momentje me-time in te plannen. 

2. Sociaal: Spreek af met een vriendin of ga werken in een leuk koffietentje.

3. Lichamelijk: Kom in beweging! Maak een wandeling (al is het maar 10 minuten) of breng een bezoekje aan de sportschool. Kook een goede maaltijd.

4. Spiritueel: Doe aan meditatie, zet je gevoelens en gedachtes op papier of knuffel net even wat langer met je lief (of huisdier!). 

Zoals je ziet hoeft goed voor jezelf zorgen dus niet heel veel tijd te kosten in je dagelijkse routine, maar het is wel heel belangrijk dat je er bij stil staat om dit toe te passen. Schijf voor jezelf een aantal self-care momenten op en pas deze toe op bijvoorbeeld een vast moment (of meerdere momenten!) van de dag. Zo zorg je ervoor dat dit een standaard onderdeel van jouw gezonde levensstijl wordt.

Dus waarom self-care? Zodat je extra van het leven kan genieten. Wanneer jij goed voor jezelf zorgt zal je merken dat je lekkerder in je vel zit en zelfverzekerder en positiever in het leven staat. Maak net zoveel tijd voor jezelf vrij als je voor een ander vrij zou maken.

Doe je dat? Denk daar maar eens over na.


Hoe zorg jij voor jezelf? 

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 

 

Pin It on Pinterest

Share This