Als moeder is er natuurlijk altijd wat te doen, met de nadruk op altijd. Toch is het belangrijk om af en toe voor jezelf even op de ‘pauze’ knop te drukken en wat tijd voor jezelf te nemen. Met deze tips zorg jij ervoor dat je elke dag in ieder geval één momentje me-time voor jezelf inlast. Meer me-time als mama!


A LITTLE BIT MORE ME-TIME ALS MAMA

Thee moment

Even een moment voor jezelf? Een kopje thee staat voor veel mensen voor gezelligheid. Tijd voor wat gezelligheid met jezelf! Kies er bewust voor om je thee rustig op te drinken en hier ook echt even voor te gaan zitten. Plan dit moment van me-time als mama dus voor jezelf in.

Pamper moment

Hoe fijn is het om jezelf even in de watten te leggen? Plan een pamper moment voor jezelf in. Dit hoeft echt geen uur te duren. Een maskertje, wat kaarsjes aan en een muziekje op. Na 15 minuten rust ben je alweer een beetje opgeladen!

Douche of badmoment

Snel douchen en weer door kan natuurlijk heel efficient zijn, maar hoe fijn is het om even 5 minuten langer te blijven staan? Even te genieten van het warme water en jezelf even lekker inzepen? Laat het bad vollopen en dompel jezelf in een zee van zeepbellen. Zet een muziekje op of lees een boek.

10 minuutjes pauze tussendoor

Een belangrijke tip die iemand mij ooit gaf? Stop soms, stop gewoon, stop even tussendoor. We zijn zo gewend om altijd maar door, door en door te hollen. Terwijl je ook wat rust momentjes voor jezelf in kan plannen door soms na de boodschappen even 10 minuten te gaan zitten en even wat lekkers te drinken voor jezelf te pakken. Daarna kan je gewoon weer doorgaan met de rest.

Doe dit gedurende de dag. Heb je jouw kind net op bed gelegd? Even een 10 minute break voor je de was gaat doen. Net boodschappen gedaan? Even een 10 minute break voor je de tassen uitruimt. Je zal echt merken dat dit meer rust in je hoofd brengt, omdat je in deze rustmomentjes even de drukte van de dag kan proberen los te laten en op die manier orde in je gedachtes schept.

Spreek dit af met je partner

Helemaal niks mis mee om soms gewoon aan te geven dat je even een momentje voor jezelf wilt of nodig hebt. Wil je partner heel graag ongestoord voetbal kijken? Spreek dan af dat jij het avond ritueel op je neemt. Wil jij graag lekker lang in bad? Je partner neemt dan even de taken met de kids op zich. Op deze manier weet je van elkaar wie wat doet en kan je ultiem genieten van het moment voor jezelf.


Wat is jouw favoriete me-time als mama momentje?
Lees hier alle MAMA & KIND artikelen.

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This