Onze taal en gedachtes hebben veel meer invloed op ons dan we zelf voor mogelijk houden. Het is dus erg belangrijk om soms even stil te staan bij onze eigen woorden. Luister maar eens goed om je heen, veel wordt vaak van de negatieve kant benaderd. Waarom doen we dat nou eigenlijk en nog belangrijker, wat voor invloed heeft dit op ons leven? Lees meer over de kracht van taal.


WEES JE BEWUST VAN DE KRACHT VAN TAAL

GEDACHTES, HOEVEEL HEBBEN WE ER EIGENLIJK PRECIES?

De gemiddelde persoon heeft 60.000 gedachtes per dag. Veel hé! Gelukkig zijn 50.000 van deze gedachtes onbewust. Dat betekent dat er nog 10.000 gedachtes overblijven. 10.000 gedachtes waar jij direct invloed op kan hebben.

Ik heb een mooi voorbeeld voor je. Vandaag nog stond ik te wachten bij het koffiezetapparaat op mijn werk. Een van mijn collega’s maakte een opmerking naar mij: ”Ja Lot, is het gewoon alweer dinsdag!” Waarop een andere collega reageerde: ”Alweer? Pas zul je bedoelen! En het is nog niet eens over de helft van de dag. Pas als het woensdagmiddag is, dan begin ik weer een beetje vrolijk te worden.”

Wauw, dacht ik alleen maar, want wanneer je je eenmaal bewust bent van de kracht van taal, weet je dat dit totaal niet motiverend is voor jezelf en voor de ander. Geloof mij, vroeger was ik precies hetzelfde en zelfs nu heb ik nog mijn dagen. Op die dagen merk ik meteen een groot verschil in mijn humeur. De volgende dag ben ik des te blijer dat ik me zo bewust ben geworden van de kracht van taal.

HET EFFECT VAN TAAL IS ENORM!

Enorm groot, enorm belangrijk en enorm waardevol. Met taal kunnen we namelijk andere verleiden om te krijgen wat we willen hebben. Denk maar eens aan een sollicitatie gesprek. Dan wil je graag de beste versie van jezelf laten zien. Je laat jezelf van positieve kant zien, verteld over dingen die je goed kan doen. Wat je sterke kanten zijn. Alles is gefocust op het positieve, daardoor laat je ook zo’n indruk achter. Wedden dat jij die baan hebt gekregen!

Wat houdt ons dan tegen om de kracht van taal op andere momenten in te zetten? Om de kracht van taal altijd in te zetten? Behalve dat je andere kan verleiden om te krijgen wat je wilt, kan je ook jezelf beïnvloeden. Door van negatieve gedachtes positieve gedachtes te maken veranderd je humeur namelijk direct. Want ja, het is al dinsdag en dat betekend dat we weer een dag extra hebben. Een dag die niet iedereen gegeven is en deze dag kunnen we zo liefdevol maken als we zelf willen.MAAR.. WAAROM ZIJN ONZE GEDACHTES DAN VAAK NEGATIEF?

Dat is een goede vraag. Ons brein is enorm slim en nee, dan heb ik het niet over rekensommen. Een hele lange tijd geleden, moesten wij als mens nog erg op onze hoede zijn. We leefde in het wild, tussen de dieren en overal om ons heen was gevaar. Ons brein was altijd op het ergste voorbereid en nu nog steeds. Alleen in het dagelijkse leven van nu, is dat voor ons helemaal niet meer nodig. We worden niet meer ineens aangevallen door een wild dier en we hoeven niet meer letterlijk te vechten voor onze plek. Ons brein is alleen nog wel op deze manier ingesteld. Dat zorgt voor negatieve invloeden, omdat je brein altijd gefocust is op de dingen die fout kunnen gaan. Kun je daar dan wel verandering in brengen? Het antwoord daarop is een dikke vette JA. Dat kan zeker.

De kracht van taal | Gastblog Lotte Vonk

WIL JIJ OOK DE KRACHT VAN TAAL ONDER DE KNIE KRIJGEN?

Wil jij ook bewust(er) worden van je eigen gedachtes en taalgebruik? Dat kan! Sterker nog, je bent nu al een heel eind op de goede weg door dit artikel te lezen. Voordat we verder aan de slag gaan, geef ik je een kleine opdracht voor de komende week. Houd je gedachtes en taalgebruik eens goed in de gaten. Doe maar gewoon zoals je altijd doet, maar word je wel bewust van de woorden die je gebruikt. Dan zie ik je volgende week weer terug, bij het volgende artikel: De kracht van taal en hoe ik dat toepas!


Succes met de opdracht! Ik wens je een geweldige week en tot de volgende. Veel liefs van Lot <3

Dit artikel is geschreven door gastblogger Lotte Vonk.
Lees hier alle gastartikelen and get inspired!

Credit images: Mimagephotography / Shutterstock 
Laatste berichten door Lotte Vonk (see all)

Pin It on Pinterest

Share This