Ons goed voelen en beter in ons vel zitten willen we elke dag toch? Het zorgt ervoor dat we meer zelfvertrouwen hebben, dat we meer genieten en dat we positiever in het leven staan. Stuk voor stuk belangrijke aspecten voor een happy mindset. Gelukkig zijn er een aantal trucjes die eraan kunnen bijdragen dat jij elke dag weer lekker in je vel zit. Ik pas dit ook dagelijks toe en ik ben heel benieuwd of jij dit ook vanaf nu zal gaan doen! Lees snel verder. 


1. ENERGIZE YOURSELF MORNING ROUTINE

Hoe jij de dag begint heeft vaak grote invloed op de manier waarop je de rest van de dag zal ervaren. Reden genoeg dus om even goed te na te denken of jij wel energie krijgt van jouw ochtend routine! Lees hier mijn tips. 

2. TAKE CARE OF YOURSELF (SELF-CARE TO THE RESCUE!)

Zorg jij wel goed voor jezelf? Voor sommige mensen is het een gewoonte geworden om niet stil te staan bij zichzelf. Grote fout! Jij bent verantwoordelijk voor jou lichaam en gezondheid en daarom is een portie self-care every now and then juist zo belangrijk! Happiness starts from within.  

Dus waarom self-care? Zodat je extra van het leven kan genieten. Wanneer jij goed voor jezelf zorgt zal je merken dat je lekkerder in je vel zit en zelfverzekerder en positiever in het leven staat. Maak net zoveel tijd voor jezelf vrij als je voor een ander vrij zou maken. Self-Care tips!

3. BE POSITIVE BUT ACCEPT THE NEGATIVE MOMENTS AS WELL

A positive mindset is key! Positief denken heeft grote invloed op hoe je, je voelt, in het leven staat en met situaties omgaat. Of je jezelf gelukkig kan denken? Dat lees je hier! Probeer je daarom te focussen op de positieve aspecten in je leven, maar accepteer het ook wanneer het even niet gaat zoals je wil of wanneer je teleurgesteld bent (in jezelf). Deze momenten horen er ook bij en door hier extra gefrustreerd over te zijn of te streng te zijn voor jezelf zal dit gevoel alleen maar vergroten. Laat deze negatieve gedachtes, emoties of situaties niet alles beïnvloeden.

4. GIVE YOURSELF A COMPLIMENT

Dit kan soms best lastig zijn he? We zijn vaak 10 x kritischer over onszelf dan we over iemand anders zullen zijn. Een hele goede oefening om (jezelf aan te leren) om meer tevreden met jezelf te zijn is door elke avond of ochtend 3 positieve punten op te schrijven over jezelf. Dit kan een compliment zijn over je uiterlijk, een leuke outfit of een good hair day, maar ook over je karakter, hoe je iemand geholpen hebt of hoe je een bepaalde situatie hebt aangepakt. The little things matter as wel!! Blijf deze oefening herhalen en je zal merken dat je, je automatisch meer gaan focussen op de positieve punten (aan jezelf) dan op de negatieve punten.

5. GET TO KNOW YOURSELF (DON’T BE HARSH ON YOURSELF!)

And last but not least. Klinkt misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar leer jezelf goed kennen. Herken je eigen emoties en ontdek waar jij gelukkig van wordt. Besteed hier aandacht aan en neem tijd voor de dingen waar je blij van wordt, waar je energie van krijgt en waar je hart sneller van gaat kloppen (wat is jouw passie?).

DOWNLOAD JOUW GRATIS E-BOOK

Speciaal voor jou heb ik de 7 WAYS IN 7 DAYS challenge ontwikkeld en dit past perfect bij dit onderwerp. Door deze challenge aan te gaan leer je in 7 dagen 7 gewoontes aan die ervoor zullen zorgen dat jij (nog) gezond(er) en gelukkig(er) zal gaan leven! Het bijbehorende E-BOOK + de persoonlijke planner kan je GRATIS downloaden. Vele gingen je al voor! Doe je mee?


Wat is jouw NUMMER 1 TIP om elke dag lekker in je vel te zitten?

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 

Pin It on Pinterest

Share This