Ben jij ook een echte huismus? Dan deel ik graag een aantal fijne tips om heel eenvoudig een hartverwarmende sfeer in huis te creëren. Je huis is jouw veilige en fijne plek, helemaal voor jezelf. Extra fijn dus om ervoor te zorgen dat de sfeer in huis goed en gezellig is. Een plek waar je tot rust kan komen, waar je kan genieten van gezellige momenten en dat je inspireert. Met een aantal eenvoudige aanpassingen richt je jouw huis knusser in. Lees je mee?


Een knusse hartverwarmende sfeer in huis is onmisbaar

De sfeer in huis is ontzettend belangrijk voor je gemoedstoestand en of je wel of niet makkelijk tot rust kan komen. Met een aantal eenvoudige tips kan je zelf aan de slag gaan met de aankleding van de verschillende ruimtes van jouw woning. Hoe zorg jij ervoor dat je een knusse sfeer creëert in huis? Deel jouw tips vooral onderaan dit artikel!

1. Zorg voor hartverwarmende kleuren aan de muur.

Een kleurtje aan de muur kan ontzettend veel verschil maken voor de sfeer in huis. Wil je graag een warme sfeer creëren? Maak dan ook gebruik van warme verfkleuren. Door de juiste kleurencombinatie ontstaat er een knusse, warme en gezellige sfeer in de ruimte. Zo zie je bijvoorbeeld dat er vaak wordt gekozen voor roodkleurige- of aardetinten. Combineer dit met mooie zachte materialen en warm licht en je creëert in een handomdraai een hele fijne sfeer in huis.

5 x zo creëer je een hartverwarmende sfeer in huis | Self-care tip

2. Minimaliseren.

Less is more geldt ook zeker als het om de inrichting van je huis gaat. Te veel spullen in een ruimte kunnen voor onrust zorgen. En zeg nou zelf: hoe minder spullen je hebt, des te minder rommel kan je maken, toch? 😉 Berg spullen op of geef wat dingen weg, zo zorg je voor meer rust in je huis.

3. Werk met verschillende hoekjes

Creëer fijne hoekjes in huis die de ruimte extra sfeer geven of waar je je lekker in kan terugtrekken. Een fijne plek op de bank met zachte kussens, een inspirerend hoekje naast de tv of een fijn dressoir bij binnenkomst. Het zorgt ervoor dat je het fijn vindt om thuis te zijn/komen!

4. Zorg voor harmonie

Creatief zijn met verschillende kleuren, vormen en materialen is natuurlijk hartstikke leuk, maar probeer wel een eenheid te vormen. Teveel verschillende kleuren door elkaar zorgen voor onrust, terwijl het aanhouden van een warm kleurenpalet voor warmte en gezelligheid kan zorgen.

5. Kies voor je juiste belichting

Verlichting is natuurlijk onmisbaar in elke ruimte, maar sfeervolle verlichting maakt echt het verschil! Kies daarom voor warme verlichting of lampen waarvan je het licht kan dimmen en vul dit aan met veel kaarsen. Zo geniet je zonder twijfel van een hartverwarmende sfeer in huis.


Wat is jouw ultieme tip voor het creëren van een hartverwarmende sfeer in huis?

Lees ook: een ontspannen sfeer in huis met deze 4 interieur tips

Image credits: Shutterstock/Alliance Images 

Pin It on Pinterest

Share This