Het heerlijke moment van thuiskomen, neerploffen op je bank en even lekker een dagje/avondje ontspannen.  Om zo ultiem mogelijk te ontspannen is het van belang dat jouw interieur een rustig gevoel geeft. Wij geven je 4 interieurtips om een ontspannen sfeer in huis te creëren. Lees vooral verder. 


INTERIEURTIPS VOOR EEN ONTSPANNEN SFEER IN HUIS

  1. Creëer het juiste basis

Het creëren van een interieur waar jij je ontspannen door voelt begint altijd bij de basis. Zorg dat je kleuren kiest die rust uitstralen, onze tip: pasteltinten als koraalgeel of zachtroze. Kies maximaal 3 kleuren om de eenheid van je interieur te bewaken. Eenheid zorgt namelijk voor rust! Kleur is het belangrijkste onderdeel van de ‘feeling’ van je interieur dus zorg dat deze helemaal naar wens is. Door het spelen met de juiste lichte kleuren kun jij ook nog eens een ruimer effect creëren.

Een ontspannen sfeer in huis met deze 4 interieurtips

  1. Kies voor rustgevende verlichting

Als je ’s avonds op de bank relaxt jouw favoriete serie kijkt wil je dat het licht in orde is. Zorg hierom dat je verlichting hebt die je naar wens in kunt stellen. Sfeerverlichting met een dimmer is hier de beste keuze. Door het toevoegen van een dimmer kun je zelf bepalen hoeveel licht er schijnt en kun je ’s avonds voor het slapengaan een lekker slaperig effect opwekken.

  1. Ga voor zachte materialen 

Accessoires als kussentjes en dekens zijn natuurlijk hartstikke gezellig. Maak van je huis een paradijs en haal zo veel mogelijke zachte accessoires in huis. Lijkt het je niet heerlijk? Een thuisbioscoop waarin je jouw favoriete films en series kijkt omringd door zachte kussens en dekens.

Een ontspannen sfeer in huis met deze 4 interieurtips

  1. Privacy

Hoewel je natuurlijk voldoende natuurlijk lichtinval moet hebben (dit is namelijk goed voor je gezondheid), wil je natuurlijk ook genieten van je privacy. Hier speelt de juiste raamdecoratie op maat een grote rol. Houten jaloezieen beschikken over een privacysluiting waardoor jij de baas bent over je eigen privacy maar toch voldoende lichtinval hebt. Met een plissegordijnen kun jij de inkijk van langslopende mensen tegen gaan maar toch een flinke dosis zonlicht naar binnen krijgen. Ideaal toch?


Hoe zorg jij voor een ontspannen sfeer in huis?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Veneta.com
Image credits: Shutterstock

Pin It on Pinterest

Share This