Een heerlijk en makkelijk fettucini pasta gerecht met truffel olie dat je doet denken aan een zwoele zomeravond. Dit fettucine gerecht maak je in 15 minuten tijd en dat zorgt ervoor dat je niet lang in de keuken hoeft te zwoegen om een heerlijk pasta gerecht op tafel te zetten. Voor dit gerecht werd ik geïnspireerd door HelloFresh, bekijk het originele fettucini met grana padano hier.Zo zie je maar weer dat je op elk bestaand recept nog veel meer verschillende varianten kan bedenken. Probeer jij dit zelf ook wel eens? Ik daag je uit.


“FETTUCINI PASTA GERECHT MET TRUFFEL OLIE”

Pasta met truffel, je moet ervan houden. Deze fettucini is de perfecte basis voor een makkelijk of juist uitgebreid gerecht. Tover deze pasta met truffel, paddenstoelen en geroosterde tomaatjes op tafel wanneer je visite over de vloer krijgt en het wordt gegarandeerd een geslaagd etentje. Een etentje waarbij jij niet hebt staan zwoegen in de keuken. Klinkt wel zo fijn toch? Lees snel het uitgebreide recept.

INGREDIËNTEN: (VOOR 2 PERSONEN)

  • 250 gram verse pasta
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram bospaddenstoelen
  • 10 kleine tomaatjes
  • 2 el plantaardige room
  • 1 el olijfolie
  • truffle olijfolie (serveer dit on-the-side)
  • handje rucola
  • gemalen peper / zout
  • optioneel: 200 gram zalmblokjes

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en plaats de gewassen tomaatjes in een ovenschaal. Besprenkel met wat gemalen peper en plaats voor 15 minuten in de oven.
  2. Snij de rode ui in reepjes en de paddenstoelen in kleinere stukjes.
  3. Bak beide in een paar druppeltjes olijfolie op mediumhoog vuur voor ongeveer 6 minuten.
  4. Voeg hier vervolgens de geperste knoflook teentjes aan toe en wat gemalen peper. Bak dit voor 4 minuten mee.
  5. Voeg hier de olijfolie, de plantaardige room en een snuf zout aan toe. Schep goed door elkaar.
  6. Kook de pasta in 2 minuten gaar (of volg de instructies op het pak wanneer je andere pasta gebruikt).
  7. Bak eventueel de zalmblokjes in een paar minuten gaat.
  8. Giet de pasta af en schep de saus hierbij. Schep goed door elkaar.
  9. Schep de pasta op een bord en voeg hier de gebakken tomaatjes, zalmblokjes (optioneel) en wat rucola aan toe.
  10. Serveer met truffel olie, peper en zout on the side. Zo eet iedereen zijn fettucini pasta the way they like it!
  11. ENJOY!

Wat is jouw favoriete PASTA recept?

Merel Teunis

Merel Teunis

Merel (29 jaar) is founder van de website Healthy Wanderlust en theemerk Simplici-Tea. Als hoofdredacteur en online content creator schrijft en deelt zij dagelijks haar kennis op het gebied van zelfliefde, self-care en een gezonde en gelukkige levensstijl.
Merel Teunis

Pin It on Pinterest

Share This