Toen ik in november 2018 de Mirena spiraal liet verwijderen stapte ik over op het gebruiken van de Daysy. Een vruchtbaarheidsmeter die je kan gebruiken om een zwangerschap te voorkomen of de kans hierop juist te vergroten. In mijn geval gebruik ik dit apparaatje om voorlopig niet zwanger te raken. Inmiddels maak ik hier nu 6 maanden gebruik van en daarom leek het mij een geschikt moment om mijn ervaringen nogmaals met jullie te delen. Merk ik verschil en ben ik nog steeds tevreden?Lees mee.


ERVARING NA 6 MAANDEN GEBRUIKEN VAN DE DAYSY

Waarom ik besloot om te stoppen met het gebruiken van anticonceptie kan je hier lezen. Ook mijn reviews van de Daysy na 1 maand en 3 maanden staan op de website. Nu inmiddels 6 maanden later denk ik jou een goed en eerlijk beeld te kunnen geven van het gebruiken van de Daysy. Let op, dit wil ik even van tevoren gezegd hebben, hoe iedereen het gebruik van wel of geen anticonceptie gebruiken ervaart verschilt per vrouw. Ik hoop je met mijn persoonlijke ervaring en kijk hierop eventueel te kunnen informeren. Doe vooral wat voor jou goed voelt.

Dit artikel heb ik geschreven aan de hand van vragen die ik de afgelopen maanden heb ontvangen.

1. Hoe heb je het ‘ontpillen’ ervaren?

Ontpillen is de periode na het stoppen met het gebruiken van de pil. Aangezien ik gebruik maakte van de Mirena spiraal is het proces wellicht iets anders, maar ook mijn lichaam moest wennen aan een leven zonder kunstmatige hormonen. De eerste 1,5 maand na het verwijderen van de spiraal merkte ik vrij weinig. Na een kleine 6 weken werd ik voor het eerst weer ongesteld en kreeg ik last van ontzettende hoofdpijn. Gedurende de menstruatie en de dagen daarna had ik echt knallende koppijn. De vraag: “help, dit blijft toch niet zo?” heeft ongeveer 3 maanden aangehouden en daarna werd de hoofdpijn steeds minder. Nu tijdens de laatste ongesteldheid heb ik hier vrijwel geen last meer van gehad.

Na 1,5 maand merkte ik ook duidelijk dat ik mezelf een stuk lichter voelde. Hier komt het lastige gedeelte, want hoe beschrijf ik dit goed? Toen ik nog de Mirena spiraal gebruikte had ik vaak het gevoel ontzettend snel overprikkeld te zijn. Opeens kon ik me helemaal gestresst en geïrriteerd voelen. Na 1,5 maand zonder de spiraal merkte ik overduidelijk dat dit langzaam verdween. Dit ervaar ik nu na 6 maanden nog steeds zo.

Review Daysy: na 6 maanden gebruik | Hormoonvrije anticonceptie

2. Heb je lichamelijke klachten gehad na het verwijderen van de pil?

Nee, op de hoofdpijn na, die dus inmiddels verdwenen is. Sterker nog, ik ben mij hier lichamelijk veel beter door gaan voelen. De opgezette buik die ik echt altijd had (waarvan ik het vermoeden had dat dit met de spiraal te maken had)verdween en daarmee ook de buikpijn die ik hier regelmatig van ervaarde, mijn heftige menstruatie krampen zijn echt als sneeuw voor de zon verdwenen(ik moest vooral op de eerste dag van de menstruatie altijd pijnstillers slikken)en ook de onrust in mijn lichaam is veel minder.

Daarnaast ben ik door het stoppen met het gebruiken van anticonceptie een beetje afgevallen. Hoeveel? Geen idee, ik sta nooit op de weegschaal, maar ik zie het aan mijn lichaam. Nu is dit niet per definitie gewenst, want ik vond mijn lichaam eigenlijk wel prima zo, maar ik kan het ook geen klacht noemen. Over het algemeen voel ik mijn zonder anticonceptie en met het gebruiken van de Daysy onwijs goed, hierdoor kan ik ook veel beter naar mijn cyclus leven.

3. Is de Daysy betrouwbaar en makkelijk in gebruik?

Ook in dit artikel ga ik in op deze vraag. In mijn ogen is de Daysy betrouwbaar mits je hier zelf uiterst zorgvuldig mee omgaat. Jij bent zelf verantwoordelijk voor het goed meten van je temperatuur en het gebruiken van voorbehoedsmiddelen tijdens de seks. Verder vind ik de Daysy onwijs makkelijk in het gebruik. Ik bedoel, het 30 seconde meten van je temperatuur zodra je wakker wordt kan echt iedereen.

4. Zou je de Daysy aanraden?

Deze vraag heb ik meerdere keren ontvangen en ik vind het lastig om hier antwoord op te geven. Waarom? Omdat ik voorzichtig wil zijn in het advies die ik andere vrouwen geef. Mijn antwoord is: ja, ik zou de Daysy aanraden. Dit baseer ik puur op mijn eigen positieve ervaring. Daarbij is het heel erg belangrijk dat je je van te voren goed inleest en ook de werking van de menstruele cyclus goed begrijpt. Klik hiervoor meer informatie.


Wil je meer lezen over de Daysy en hormoonvrije anticonceptie? Neem dan een kijkje op de website van Daysy.

Met de code ‘Daysy via Merel’ krijg je EUR 10,- korting bij aankoop van een Daysy 2.0 met Bluetooth® + Pink Ocase

Pin It on Pinterest

Share This