Ik hou van makkelijk en wanneer ik ervoor kan zorgen dat de oven de helft van het werk voor mij doet ben ik al snel tevreden. Deze salade is, je raadt het al, ontzettend makkelijk om te maken. Voedzaam en lekker! Natuurlijk moet je van pompoen houden, maar wie houdt hier nou niet van? 🙂 Deze salade is ideaal als avond eten of als lunch voor de volgende dag (mee naar werk!). Lees snel verder voor het uitgebreide recept van deze geroosterde pompoen salade.


GEROOSTERDE POMPOEN SALADE

Op de website van Healthy Wanderlust vind je veel verschillende lekkere salade recepten. Bekijk nu ook het recept voor de zomerse sushi salade. Bij veel van jullie is dit recept geliefd! Liever een vegetarische salade? Deze zomerse tomaten salade is ook heel erg lekker.

Ingrediënten: (voor 2 salades)

  • 2 kleine uitjes
  • 2 handjes bladspinazie
  • 500 a 600 gram pompoen
  • stuk of 6 middelgrote winterpeentjes / wortels
  • 250 gram kikkererwten
  • 4 teentjes knoflook
  • verse rozemarijn
  • kerrie poeder
  • kurkuma
  • gemalen komijnzaad
  • peper / zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de pompoen in lange dunne stukken en verwijder wanneer nodig de pitjes.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de pompoen op.
  4. Besprenkel met olijfolie, gemalen peper, zout, kerriepoeder en verse rozemarijn.
  5. Plaats de bakplaat voor 30 minuten in de oven.
  6. Snij de winterpeen / wortels in de lengte doormidden en plaats in een ovenschaal.
  7. Schil en snij de uitjes in partjes en gooi deze bij de wortels. Voeg  ook de knoflook teentjes zonder schilletje toe.
  8. Besprenkel met olijfolie, gemalen komijnzaad en peper en schep goed door elkaar.
  9. Plaats de ovenschaal nu voor ongeveer 20 minuten in de oven.
  10. Laat de kikkererwten uitlekken en bak deze in wat olijfolie voor 10 minuten op een medium hoog vuurtje. Tijdens het bakken strooi je wat gemalen peper, kerrie poeder en kurkuma over de kikkererwten heen. Schep regelmatig goed door.
  11. Verdeel de spinazie over borden of kommetjes en verdeel hier uiteindelijk de geroosterde pompoen, kikkererwten, wortel, ui en knoflook overheen.
  12. Voeg hier naar smaak nog wat peper en zout aan de geroosterde pompoen salade toe en besprenkel eventueel nog met wat olijfolie.
  13. Geniet ervan!

Maak jij wel eens een salade met gegrilde pompoen?
Dit recept van de falafel salade met gegrilde perzik is zeker een favoriet!

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This