Makkelijke recepten, wie wordt hier nou niet blij van? Jij bent waarschijnlijk op Healthy Wanderlust terecht gekomen, omdat je graag gezond en lekker wil eten. Goed om te horen! In het artikel van vandaag vind je mijn favoriete makkelijke gezonde recepten. Makkelijke recepten waarvan ik vindt dat jij die ook ECHT moet proberen. Nu ben ik ook wel benieuwd wat jouw favoriete makkelijke recept is waardoor je ook een gezonde maaltijd op tafel zet. Laat je dit weten in de comments?


GEZONDE EN MAKKELIJKE RECEPTEN

Laten we eerlijk zijn; we hebben echt niet elke dag de tijd om heel lang in de keuken te staan. Sterker nog, ik vind dit ook helemaal niet leuk. Vooral na een lange werkdag kan ik heel gelukkig worden van een makkelijke maaltijd. Een makkelijke maaltijd kan namelijk ook heel goed super gezond zijn en dit past dus prima in jouw gezonde eetpatroon. Bij het verzamelen van deze makkelijke recepten heb ik gekeken naar een mix tussen ontbijt-, lunch- en dinner recepten. Zo zit er altijd wat voor je tussen! 

MAKKELIJKE MAALTIJD – THE WAY WE LOVE IT!

Laat mij vooral weten wat jouw favoriete makkelijke to-go-to maaltijd is die jij vaak maakt op drukke dagen of op een dag waarbij je niet lang in de keuze wil staan. Ik doe heel graag inspiratie op en wie weet kunnen we het gerecht als nieuw recept op Healthy Wanderlust delen.

1. MAKKELIJKE VEGETARISCHE BUDDHA BOWL

Een relatief nieuw recept op Healthy Wanderlust, maar zeker een recept dat in dit rijtje thuis hoort. Deze buddha bowl is gevuld met heerlijke gezonde recepten en je bent niet veel tijd kwijt aan de bereiding hiervan. Vertel; heb jij wel eens een Buddha Bowl gemaakt? 

2. ZOETE AARDAPPEL BOERENKOOL STAMPPOT

Aangezien we nog steeds mogen genieten van de wintermaanden in ons landje past dit creatieve recept hier perfect bij. Een makkelijke maaltijd die ontzettend voedzaam is. Een stamppot op een unieke manier door de feta, zongedroogde tomaatjes en zoete aardappel. Wat vind jij de lekkerste stamppot?

3. GEVULDE PADDENSTOELEN OMELET

Een makkelijk recept voor tijdens de lunch! Even wat anders dan de dagelijkse boterham met kaas, want nu kan je lekker genieten van deze gevulde omelet met onder andere gebakken paddenstoelen. Natuurlijk ook heel lekker met een geroosterd volkoren broodje erbij. Maak jij zelf ook wel eens een gevulde omelet?

4.  HALOUMI SALADE

Dit makkelijke recept heb ik al ZO vaak gemaakt. Haloumi is ideaal om mee te bakken, omdat deze kaas niet smelt en daarnaast een heerlijke zoute smaak heeft die je gerechten net iets extra geeft. Maak deze salade voor een vullende, maar tegelijkertijd lichte maaltijd die je binnen no time op tafel hebt staan.

5.  COURGETTE HAVERMOUT ALS ONTBIJT

Courgette? Zeker. Dit havermout ontbijt is een ontzettend makkelijk recept en je leest het goed; courgette als ontbijt. Je proeft de courgette niet overheersend, maar je zorgt er wel voor dat je ontbijt nog voedzamer wordt en je dus de dag begint met een portie groente. Durf jij dit makkelijke recept uit te proberen? 

Pin It on Pinterest

Share This