“Waarom heb ik dit niet eerder bedacht?” Normaal bakte ik mijn zalm mootje altijd in 7 minuten in een hete oven op een hoge temperatuur gaar. Lekker snel! Wel met het gevolg dat hij soms wat te droog uit de oven kwam, maargoed dat nam ik dan maar even voor lief. Not anymore people. Deze manier van zalm bereiden is namelijk zo lekker. Slow cooked zalm. Oven op een lage temperatuur en de zalm langzaam laten garen. Waarom? Zo lekker en zo mals! Lees verder om er precies achter te komen hoe jij dit ook kan bereiden.

SLOW COOKED ZALM

Typ maar eens ‘slow cooking’ in bij Google en je ziet meteen honderden recepten voorbij komen. Iets wat je ook ziet zijn de zogeheten Slow Cooker pannen. De manier om je vlees of vis op een hele langzame manier te garen. Nu eet ik geen vlees dus ik kan de pan niet echt aanraden, maar wie weet is het wat voor jou!

Het idee achter slow cooking is om de tijd te nemen voor koken en eten. Dat je er extra van kan genieten en de smaken de tijd geeft om vrij te komen en in het gerecht te trekken. Perfect dus als je in het weekend even lekker de keuken in wil duiken! Lees nu hoe je zelf slow cooked zalm kan maken.


Benodigdheden:

  • 2 zalmmoten
  • 1 citroen
  • 20 gram zachte geitenkaas
  • dille kruiden
  • 1 volkoren sneetje broodje
  • 2 el olijfolie
  • snufje zout en gemalen peper

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 70 graden
  • Besprenkel wat olijfolie over het sneetje brood en rooster deze tot hij goed knapperig is.
  • Plaats de zalmmoten in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie.
  • Meng de geitenkaas met 1 el citroensap, 2 tl dille kruiden, 1 el olijfolie, gemalen peper, snufje zout en wat citroen rasp. Verkruimel het sneetje brood nu in grove stukjes.
  • Meng dit alles goed door elkaar en verdeel dit over de bovenkant van de zalm moten.
  • Rasp hier nog wat citroen schil boven.
  • Plaats de ovenschaal nu voor 35 tot 45 minuten in de oven.
  • Het resultaat van de slow cooked zalm zal je echt heerlijk vinden! 

Zin in een ander lekker recept met zalm? 
Neem dan een kijkje naar deze plaattaart met geitenkaas en gerookte zalm. 

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Merel Teunis

Merel Teunis

Merel (29 jaar) is founder van de website Healthy Wanderlust en theemerk Simplici-Tea. Als hoofdredacteur en online content creator schrijft en deelt zij dagelijks haar kennis op het gebied van zelfliefde, self-care en een gezonde en gelukkige levensstijl.
Merel Teunis

ONTVANG DE GRATIS ZELFLIEFDE PLANNER

Schrijf je in en ontvang de unieke gratis zelfliefde planner. Een waardevolle tool vol inspiratie voor een liefdevolle levensstijl, een dagelijkse checklist + een extra negatieve self-talk oefening. Geef vanaf nu prioriteit aan je geluk en gezondheid!

Ontvang de planner

Nee, bedankt!

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Pin It on Pinterest

Share This