Kook jij vooral uit een potje? Dan willen wij jou vandaag uitdagen om dit een stuk minder te doen. Door vanaf nu ook zelf jouw pasta saus te maken kan je ervoor zorgen dat jouw pasta gerecht een stuk goedkoper wordt. Een zelfgemaakte pasta saus bevat namelijk een stuk minder ‘ troep’ (zoals suiker en e-nummers) dan een kant en klare saus uit een potje. Met dit artikel hopen we jou te inspireren om een van onze 3 favoriete zelfgemaakte pasta saus recepten te proberen. Lees je mee?


EEN ZELFGEMAAKTE PASTA SAUS MAAK JE ZO

Wist jij ook dat het maken van een zelfgemaakte pasta saus ontzettend makkelijk kan zijn? Dat blijkt maar uit onderstaande recepten. Een gezonde pasta staat binnen een halfuur op tafel en daarvoor hoef jij je echt niet uit te sloven in de keuken. Beloofd. Mogen we je nog wel één essentiële tip meegeven? Gebruik je een blender voor het maken van je zelfgemaakte pasta saus. Vergeet de deksel niet. Geloof het of niet. We’ve been there.

PASTA RECEPT #1: MAKKELIJKE RODE PASTA SAUS

De meest bekende saus onder de pasta sauzen is waarschijnlijk de ‘rode saus’. Gemaakt van onder andere tomaten. Deze saus is rijk aan ontzettend veel groente en dat maakt jouw pasta gerecht meteen super voedzaam. Wij raden je trouwens altijd aan om te kiezen voor volkoren pasta. Deze pasta soort bevat meer vezels en voedt jouw lichaam daarom ook meer. Probeer nu dit makkelijke recept!

PASTA RECEPT #2: EEN SAUS VAN RICOTTA EN SPINAZIE

Dit pasta gerecht is ontzettend populair onder de lezers van Healthy Wanderlust. Een makkelijk pasta gerecht met een saus van ricotta en spinazie. Wist je dat ricotta rijk is aan eiwitten? Daarnaast bevat deze witte kaas ook relatief veel verzadigde vetten. Mocht je bezig zijn met afvallen gebruik deze kaas dan met mate. Trouwens, deze pasta is ook erg lekker als hij koud is! Left-over lunch voor de volgende dag.

PASTA RECEPT #3: PASTA MET EEN (VEGAN) SAUS VAN PADDENSTOELEN

Je leest het goed, het recept voor deze romige paddenstoelen saus met ui is helemaal vegan. Ben jij fan van pasta gerechten met lekker veel saus? Dan moet je zeker dit recept proberen. Een zelfgemaakte pasta saus die wederom niet moeilijk is om te maken. Van makkelijke recepten worden we allemaal blij, toch?


Wij zijn benieuwd: wat is jouw favoriete zelfgemaakte pasta saus recept?

Bekijk hier al onze pasta recepten.

Pin It on Pinterest

Share This