Bij dit warme weer horen zomerse gerechten: lekker verfrissend en gezond! Deze zomerse quinoa salade is hier perfect voor. Je kan de salade namelijk koud eten en dat is natuurlijk extra fijn wanneer het buiten zo warm is. Meal prep tip: maak een beetje extra zodat je de volgende dag tijdens de lunch ook kan genieten van dit zomerse gerecht. Door deze zomerse quinoa salade te vullen met veel voedzame en verse ingrediënten zorg je voor een gezonde maaltijd die ook nog eens erg lekker van smaak is. Het recept is daarnaast volledig vegan en past goed thuis binnen een gezonde levensstijl. Lees snel verder.


ZOMERSE QUINOA SALADE: LEKKER FRIS!

Op Healthy Wanderlust kan je inmiddels al veel gezonde recepten vinden waarbij quinoa een hoofdrol speelt. Zo is deze quinoa salade vol met verse groente absoluut een favoriet, maar vullen we ook met het grootste gemak lekkere sushi rolls met dit ingrediënt. Quinoa is ontzettend voedzaam en bevat daarna relatief veel eiwitten. Mocht jij net zoals ik grotendeels plantaardig eten dan is quinoa een waardevolle eiwitbron en daarnaast bevat het veel andere belangrijke voedingsstoffen. Zal ik je snel vertellen hoe jij deze lekkere zomerse quinoa salade ook kan maken? Laten we aan de slag gaan. 

Zomerse quinoa salade met pistache nootjes | Gezond recept

INGREDIËNTEN: (VOOR 2 PERSONEN)

  • Ongeveer 100 gram quinoa (reken voor grote eters iets meer)
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 avocado
  • 100 gram kikkererwten (uitgelekt en afgespoeld)
  • 150 gram lima bonen (uitgelekt en afgespoeld) 
  • 3 zongedroogde tomaatjes
  • stuk of 10 zwarte olijven (zonder pit)
  • 2 grote handjes gewassen veldsla
  • handje pistache nootjes
  • handje amandelen
  • 1/2 groente bouillon blokje
  • Optioneel: vegetarische gehaktballetjes (zoals deze vegan variant)

Dressing: 

  • 1 el olijfolie
  • 1 tl balsamico azijn
  • 1/2 tl grove mosterd
  • drupje agave siroop
  • snuf gemalen peper

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Kook de quinoa samen met het bouillon blokje zoals aangegeven staat op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
  2. Snijd de komkommer, avocado en zongedroogde tomaatjes in stukjes en hak ook de amandelen in stukjes.
  3. Mix alle ingrediënten met elkaar in een grote salade schaal.
  4. Mix de ingrediënten voor de dressing met elkaar en serveer dit apart. Zo kan ieder voor zich bepalen hoeveel dressing ze aan de quinoa salade willen toevoegen.
  5. Serveer eventueel met een lekker vers gebakken volkoren stokbroodje.

Bekijk ook dit recept: chocolade quinoa bowl als ontbijt 

Pin It on Pinterest

Share This