Om weer een beetje terug te komen in het gezonde ritme staat er vandaag een super gezonde en makkelijke quinoa salade op het menu. The green quinoa bowl! Dit quinoa recept kost je slechts 15 minuten en dit scheelt je dus enorm veel tijd in de keuken. Quinoa bereiden is het makkelijkste wat er is, maar je kan er zoveel verschillende gezonde recepten mee maken. Maak deze quinoa salade samen met knapperige tempeh en maak wat extra als mealprep voor de lunch de volgende dag. Maak jij deze maaltijdsalade binnenkort zelf? 


MAKKELIJKE QUINOA SALADE ALS MAALTIJD SALADE

Wat eten we vandaag? Quinoa! Hoe vaak staat dit bij jou op tafel? Persoonlijk vind ik het ideaal om quinoa toe te voegen aan veel verschillende gerechten. Zo maakte ik laatst quinoa als ontbijt (bekijk dit chocolade-quinoa ontbijt recept!), maar mijn favoriete manier om quinoa te gebruiken is in een Poké Bowl of rijke maaltijd salade.

Ingrediënten (voor 4 personen):

 • 200 tot 250 gram quinoa
 • 200 gram bimi (aspergebroccoli)
 • 100 gram sugarsnaps
 • 1/2 ui
 • 1/2 courgette
 • 2 handjes rucolla
 • 1/2 bouillonblokje
 • peper/zout
 • Optioneel: 400 gram tempeh

Bereidingswijze:

 1. Bak de tempeh volgens dit recept. 
 2. Kook de quinoa zoals aangegeven staat op de verpakking samen met het halve groente bouillonblokje.
 3. Snij de ui in kleine stukjes en fruit deze in wat olijfolie op een laag vuurtje voor 5 minuten. Voeg hier wat gemalen peper aan toe.
 4. Snij de courgette in stukjes en voeg dit toe aan dezelfde koekenpan. Bak dit voor 10 minuten rustig door terwijl je dit af en toe door schept.
 5. Was de bimi en sugarsnaps en verwijder de zijkantjes van de sugarsnaps. Kook deze vervolgens samen in een ruime pan water voor ongeveer 6 minuten.
 6. Als de quinoa klaar is kan je dit overscheppen in een schaal. Schep de gebakken ui en courgette hier bij en schep goed door elkaar.
 7. Giet de bimi en sugarsnaps af en laat dit even droog stomen voor een paar minuten voor je dit toegevoegd aan de quinoa.
 8. Mix alles goed door elkaar en voeg naar smaak wat gemalen peper of zout toe.
 9. Voeg op het laatste wat rucola toe, door dit op het laatste moment toe te voegen blijven de blaadjes lekker knapperig.
 10. EET SMAKELIJK! 

Wat is jouw favoriete quinoa recept? 

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This