In het vorige blog die ik schreef over de kracht van taal las je alles over de hoeveelheid gedachtes die de mens per dag heeft, waarom wij vaak door de negatieve bril kijken en wat voor invloed dit heeft op ons leven. Heb je deze nog niet gelezen, lees hem dan nog snel even via deze link, voordat je hier verder leest. Voor alle andere, zoals beloofd ben ik terug met zijn opvolger: De kracht van taal en hoe ik dit toepas.


ZO PAS JE DE KRACHT VAN TAAL TOE

Want wie wil nou niet de kracht van taal inzetten. Nu je inmiddels weet wat voor positieve veranderingen het zou kunnen veroorzaken, wil je niets liever toch? Dat dacht ik al. Aan het einde van het vorige artikel vroeg ik je om eens goed op te letten op jouw eigen dagelijkse gedachtes en taalgebruik. Merkte je hoe veel negatieve woorden en gedachtes er automatisch zijn iedere dag? Tijd om daar verandering in te brengen. Ben je er klaar voor?

Stap 1: Bewustwording

Hé, dat is fijn. Daar hebben we al een begin in gemaakt. Supergoed natuurlijk! Voor nu is het vooral belangrijk om bewust te blijven van je gedachtes en taalgebruik. Uiteindelijk wordt dit een automatisme en merk je dat je jezelf vanzelf gaat verbeteren. Probeer tot die tijd alert te blijven.

Stap 2: Vervang het negatieve voor het positieve

Als je je eenmaal bewust bent van alle negatieve gedachtes en woorden, is het tijd om dit te beïnvloeden. Gebruik bijvoorbeeld geen woorden meer die je belemmeren. Zo is het woord “moeilijk” een heel normaal en gebruikelijk woord in onze taal, maar daar komt het, het is een woord die een verkeerd seintje geeft aan de hersenen. Door het woord moeilijk te vervangen met “uitdagend” benader je hetgeen wat je gaat doen meteen een stuk positiever. Doe dit met alle woorden die een negatieve indruk achterlaten.

Stap 3: Voel het verschil

Wanneer je aan de slag bent gegaan met stap twee, zal je stukje bij beetje verschil gaan merken. Je bent vrolijker, opgewekter en zit hoog op de ladder. Dat houdt in dat je je veel vaker goed voelt, in plaats van down. Je bent enorm goed op weg!  Goed bezig, joh! Ik ben trots op je en vooral enorm blij. Door de kracht van taal toe te passen in je leven zal je merken dat je mindset namelijk ook een stuk positiever wordt of misschien al is. Dat is wat we willen toch?

Stap 4: Verspreid het virus

Hoe meer je bewust bent van de kracht van taal en het onder de knie hebt, hoe meer je doorhebt dat andere om je heen nog vast zitten in de negatieve spiraal. Hoe leuk is het dan dat je andere mensen kan inspireren?! Laat ze ook bewust worden en ook zij zullen een positieve verandering doormaken. Uiteindelijk gaat dan het balletje rollen en wie weet wat dat voor moois veroorzaakt.


Heb jij nog vragen of wil je iets kwijt, stuur me een berichtje. Ik help je graag. In ieder geval heel veel plezier met het toepassen van de kracht van taal. Het is ongelooflijk leuk en mooi! Geloof in jezelf en de rest volgt.

Heel veel liefs, Lotte Vonk van Mindful met Lot

Lees hier alle artikelen van onze vaste gastbloggers.

Pin It on Pinterest

Share This