Is there so such thing as feel good food? Voeding die bijdraagt aan een goed humeur en waardoor jij je dus vrolijker voelt. Door bepaalde ingrediënten aan jouw gerechten toe te voegen kan je een vrolijk gevoel stimuleren. Twee vliegen in één klap, want goed eten moet je sowieso. Net zoals alle organen in jouw lichaam, hebben jouw hersenen de juiste brandstof nodig om goed te kunnen functioneren. Dit gaat verder dan enkel voeding natuurlijk, denk hierbij aan voldoende rust en ontspanning. Wel kan je tijdens het eten jouw hersenen voorzien van de juiste voeding die bijdraagt aan een goede gemoedstoestand. Hoe? Lees verder.


FEEL GOOD FOOD – VOEDING VOOR EEN GOED HUMEUR

1. Bananen

Bananas! Bananen horen zonder twijfel thuis in het rijtje gezonde ingrediënten. Daarnaast bevatten bananen ook het stofje tryptofaan, dat onmisbaar is voor de aanmaak van serotonine. Serotonine is een stofje dat de hersenen aanmaakt waardoor jij een gelukkig gevoel krijgt.

Extra goede reden om deze lekkere bananen pannenkoekjes binnenkort een keer te maken.

2. Amandelen

De aminozuren in amandelen kunnen helpen bij het vrijmaken van het stofje genaamd dopamine in je hersenen. Wist je dat dopamine ook wel het ‘gelukshormoon’ genoemd wordt? Voeg daarom amandelen toe aan je smoothie of eet een handje noten als snack.

Hier lees je hoe makkelijk het is om zelf amandelmelk te maken.

3. Chocolade (puur)

Ja, dat lees je goed! Chocolade kan een positieve bijdragen hebben op een goed humeur. Al heb je dit wellicht vast wel al eens gemerkt he? 😉 Dit komt doordat chocolade stofjes bevat zoals cafeïne (werkt stimulerend), endorfine (kalmerend effect – bijvoorbeeld bij stress) en dopamine (werkt opwekkend). Kies voor een verantwoorde keuze altijd voor pure chocolade. Dit bevat tenslotte ook de meeste pure cacao.

Tip: maak een kopje zelfgemaakte warme chocolademelk

Voeding die bijdraagt aan een goed humeur | Feel good food

4. Groene thee

Het drinken van groene thee kan een stimulerend effect hebben op de verbetering van de hersenfuncties. Dit effect is deels te danken aan de cafeïne in groene thee, maar komt vooral door de bijzondere wisselwerking tussen cafeïne en L-theanine. Dit is een aminozuur dat in groene thee zit. Dit werkt stimulerend voor de aanmaak van dopamine en de alfa-golven in de hersenen. Dit vermindert gevoelens van angst en het verbetert de stemming, het geheugen en ons reactievermogen. Probeer de SHINE thee van Simplici-Tea.

Lees hier meer over de gezondheidsvoordelen van groene thee

5. Spinazie

Een calciumtekort kan zich bijvoorbeeld uiten in neerslachtige gevoelens bij PMS. Spinazie is rijk aan calcium en kan daardoor op een natuurlijke manier jouw gemoedstoestand een boost geven. Voeg spinazie toe aan een lekkere roerbakschotel of aan een groene smoothie in de ochtend.


Lees ook: Last van PMS? Pas je eetpatroon aan.

Pin It on Pinterest

Share This