Haal jij weleens een bosje bloemen voor jezelf in huis? Doen,want wat blijkt nou.. bloemen maken je gelukkig, dus twijfel niet langer en laat een mooie bos bloemen bezorgen. Uit onderzoek van Jeannette Haviland-Jones blijkt dat de aanwezigheid van bloemen in huis er namelijk voor zorgt dat mensen zich gelukkiger en vrolijker voelen. Als dat nog geen reden genoeg is om de vaasjes af te stoffen, dan vertellen we je graag nog wat meer over het effect van meer bloemen in huis en wat dit voor invloed heeft op jouw gemoedstoestand. Lees je mee?


MEER BLOEMEN IN HUIS ZORGEN VOOR GOOD VIBES

Word jij ook zo gelukkig van een verse bos bloemen in huis? Niet gek, want het is inmiddels bewezen dat meer groen in huis of in de directe omgeving de mens vrolijker maakt. Je zou jezelf verwennen met een mooie bos bloemen dus kunnen zien als een pure vorm van self-care.

1. Kies voor bepaalde geuren en kleuren

De geuren en kleuren van bloemen en planten kunnen bepaalde emoties versterken en in het samenstellen van een bos bloemen kan je hier natuurlijk zelf rekening mee houden! Kies voor vrolijke kleuren voor meer energie in huis of voor zachte kleuren om een rustgevende omgeving te creëren. Leuk ook om hierbij te kiezen voor bloemen van het seizoen die juist in bepaalde periodes extra mooi zijn of alleen dan bloeien. Een mooi voorbeeld hiervan is de prachtige pioenroos die je in het voorjaar veel ziet. De pioenroos (oftewel: Paeonia)staat voor echte liefde, geluk, voorspoed én bloeiende romantiek. Dat wil je wel in huis hebben toch? 

2. Bloemen kunnen een positief effect hebben op jouw gemoedstoestand

Wat? Ja, echt. Bepaalde bloemen kunnen een positief effect hebben op jouw gemoedstoestand. Zo is het bijvoorbeeld bewezen dat de geur van lavendel je hartslag en bloeddruk naar beneden brengt en daarmee een rustgevend effect heeft op lichaam en geest. Ook de Chrysant is volgens een onderzoek van NASA een fijne bloem om in huis te hebben, omdat deze prachtige bloem een zuiverende werking heeft op de lucht in een ruimte. Plaats Chrysanten bijvoorbeeld in je slaapkamer om een betere nachtrust te bevorderen.

Op deze website kan je onderzoeken welke kleuren een positief effect kunnen hebben op de gemoedstoestand van een mens. Uiteraard is het slechts een richtlijn, maar het is wel heel leuk om hiermee te experimenten wanneer je nieuwe bloemen in huis haalt.

3. Bloemen verhogen de productiviteit

Wist je dat bloemen en planten in de ruimte waar jij veel tijd doorbrengt zowel voor meer rust als een verbetering van de productiviteit kunnen zorgen? Uit een onderzoek van de University of Michigan kwam naar voren dat het geheugen van mensen voor 15% verbeterd was wanneer zij in de buurt waren van planten. Ook blijkt uit hetzelfde onderzoek dat planten op kantoor ervoor zorgt dat werknemers meer tevreden zijn met hun werkplek en dit een positief effect heeft op hun kwaliteit van leven. Laten we dus vanaf nu allemaal stemmen voor meer bloemen in huis en op kantoor! Bepaalde bladeren van planten hebben ook een zuiverende functie waardoor de lucht die jij inademt schoner is. En dat allemaal door jezelf wat vaker te verwennen met een mooie bos bloemen! 


Haal jij ook vaak bloemen in huis? 

Dit artikel is in samenwerking met bloomon geschreven.

Pin It on Pinterest

Share This