Een pleidooi om een staycation in eigen land te boeken, want wat kan dit ontzettend fijn zijn! In dit artikel zet ik een aantal voordelen voor je op een rijtje en geef ik je meteen een tip voor een heerlijke staycation locatie in hartje Amsterdam. Zo kan je dus genieten van rust en tijd voor jezelf of elkaar en dit combineren met rondwandelen in en winkelen door een (nieuwe) stad. Misschien wel bij jou om de hoek! Boek jij binnenkort ook een heerlijke staycation voor jezelf en je partner, beste vriendin of moeder in eigen land?


Staycation in eigen land: het gevoel van er even ’tussenuit’ zijn

Om te kunnen ontspannen en het gevoel te hebben dat je er even tussenuit bent hoef je helemaal geen weekendje ver weg van huis te boeken. Sterker nog: het is net zo leuk in eigen stad! Een staycation is zowel tijdens de zomerse maanden super fijn als tijdens een self-care getaway in de winter. In de lente en zomer wandel je heerlijk door groene parken, neem je plaats op een terrasje (want: je hoeft tenslotte helemaal niks!) of geniet je voor een paar uurtjes op het strand. In de winter duik je knusse cafeetjes in, loop je door de gezellig verlichte straten of misschien blijf je wel de hele dag lekker warm in bed? Een staycation betekent: alles mag, vul deze dagen dan ook precies zo in zoals jij dat graag zou willen.

Self-care tip: boek een staycation in eigen land

Een aantal voordelen van een staycation in eigen land:

  • Vaak heeft eigen land zoveel meer te bieden dan we eigenlijk weten. Nemen we wel eens echt de tijd om een mooie stad in de directe omgeving te ontdekken? Tijdens een staycation kan je hier ultiem van genieten.
  • Geen reis-stress en geen uren van te voren op het vliegveld aanwezig zijn, want met slechts een uurtje reistijd kan jij al op je bestemming zijn. Neem bijvoorbeeld de trein en jouw getaway is ook nog eens een duurzame keuze!
  • Je bent ook zo weer thuis. Laten we eerlijk zijn, zo’n laatste dag op bestemming in een ver land voelt vaak aan als wachten tot je het vliegtuig in kan stappen, toch? Vanaf je staycation locatie in eigen land ben je zo weer thuis en dat betekent een hele (extra!) dag om te genieten.
  • Je bespaart geld op reiskosten: zo kan je bijvoorbeeld extra luxe uiteten gaan. Win-win! 
  • Het vergt veel minder organisatie dan een weekendje weg of een vakantie naar het buitenland: hallo, spontane staycation! 

Boek een staycation in het QO Amsterdam hotel

Enthousiast geworden? Snap ik! Wil je er geen tijd overheen laten gaan en meteen jouw staycation boeken? Neem dan eens een kijkje naar het prachtige en luxe QO Amsterdam hotel. Dit hotel beschikt naast heerlijke luxe kamers over een ontzettend lekker ontbijt in restaurant Persijn, een restaurant op de bovenste verdieping (met prachtig uitzicht over de stad!) en een gezellige skybar. Verwen jezelf en je partner (of beste vriendin) met een nachtje weg en je hoeft niet eens het hotel te verlaten om helemaal tot rust te komen.

Het QO Amsterdam Hotel ligt erg gunstig wanneer je jouw staycation graag wilt combineren met een dagje Amsterdam. Binnen 10 minuten ben je met het openbaar vervoer (de metro stopt voor de deur) in het centrum. Het hotel heeft een duurzame missie, is werkelijk prachtig ingericht en van alle gemakken voorzien. “Het QO is een prachtige living building omdat we graag op een zinvolle manier bijdragen aan de wereld, maar ook luxe willen bieden. Wij vinden het belangrijk dat dit samengaat. We willen graag dat jij je goed voelt. Laten we goed voor onze aarde zorgen terwijl we dat doen.”


Mocht je binnenkort lekker een nachtje weg gaan in eigen land: geniet ervan!

Lees ook: 5 tips voor een ontspannen sfeer in de badkamer

Pin It on Pinterest

Share This