Jouw thuis is de plek waar jij tot rust kan komen, waar je kan genieten van tijd voor jezelf en een plek die je hopelijk inspireert om goed voor jezelf te zorgen. Met een aantal simpele self-care tips kan je ervoor zorgen dat je in elke ruimte in je huis een ontspannen sfeer creëert. Een sfeer waarvan je bij binnenkomst denkt: ‘oh, wat fijn om hier te zijn’. Vandaag deel ik mijn 5 favoriete tips om met een paar eenvoudige aanpassingen deze ontspannen sfeer in de badkamer te creëren. Lees je mee?


EEN ONTSPANNEN SFEER IN DE BADKAMER

De badkamer kan de perfecte ruimte zijn om even tijd voor jezelf vrij te maken. Trek de deur achter je dicht, zet een fijn muziekje op en breng wat rustgevende tijd met jezelf door. Het is natuurlijk niet voor niets dat we het fijn vinden om een dagje door te brengen in de sauna: het voelt als luxe verwennerij. Met deze tips help ik jou om in jouw badkamer eenzelfde ontspannen sfeer te creëren. Zodat je deze luxe tijd voor jezelf ook in jouw eigen huis kan ervaren.

1. Kies voor warme tinten en eenvoud

Om een ontspannen sfeer te creëren is het belangrijk om in het interieur in de badkamer te streven naar eenvoud en dit aan te vullen met warme tinten. Door te kiezen voor dezelfde tinten creëer je rust. Kies daarnaast voor warme tinten zoals koper of koud om de bakkamer aan te kleden, dit vind ik persoonlijk ook erg mooi in een badkamer met donkere tinten zoals bij  betonlook badkamers.

5 x tips voor een ontspannen sfeer in de badkamer

2. Creëer ruimte in de badkamer

Ken je dat? Elk randje en plankje staat vol met beauty- en verzorgingsproducten? Handig om dit meteen bij de hand te hebben natuurlijk, maar tegelijkertijd ziet het er rommelig uit en dit zorgt voor onrust. Kies bijvoorbeeld voor mooie rieten opbergmandjes. Plaats de tandenborstels in een mooi glas en verzamel alle producten die dagelijks gebruikt worden om deze vervolgens in een mooi bakje te plaatsen. Zo creëer je ruimte en daarmee rust.

3. Een warme sfeer in de ruimte doet wonderen

Het kost ontzettend weinig moeite, maar toch doen we het niet vaak. Steek wat kaarsjes aan wanneer je tijd doorbrengt in de badkamer. Dit maakt voor een ontspannen sfeer in de badkamer een wereld van verschil. Ook kan je ervoor kiezen om in de badkamer Philips Hue lampen te gebruiken. Warm licht dat je kan dempen. Een persoonlijke tip, want wij maken hier nu een paar maanden gebruik van en het is zo fijn om in gedempt licht, met kaarsjes en rustgevende muziek aan te kunnen douchen. Bekijk hier een mooie badkamer make-over met warme tinten.

4. Geuren die je helpen om te ontspannen

Nog een persoonlijke tip: plaats een diffuser in de badkamer. Tegenwoordig zet ik 15 minuten voordat ik ’s avonds ga douchen mijn diffuser aan zodat de geuren die vrijkomen een spa-gevoel kunnen creëren. Zo kies ik bijvoorbeeld voor geuren met lavendel om zo echt tot rust te kunnen komen.

5. Creëer verschillende hoekjes in de badkamer

In de woonkamer zie je het vaak terug: verschillende hoekjes die zo zijn ingericht om meer sfeer te geven aan een ruimte. Doe hetzelfde in de badkamer. Kies ervoor om deze hoekjes te stijlen met planten, bloemen, geurstokjes, kaarsen, subtiele fotolijsten met een mooie quote en geniet hiervan terwijl je ontspant in eigen badkamer.


Dit vind je misschien ook leuk om te lezen: tips voor een hartverwarmende sfeer in huis.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Wooning.

Pin It on Pinterest

Share This