Vanwege mijn passie voor gezond en lekker eten ben ik regelmatig opzoek naar nieuwe inspiratie. Ik breng uren door op Pinterest, maar duik ook regelmatig mijn boekenkastje in om één van mijn favoriete kookboeken uit de kast te trekken. Doorgaans kook ik voornamelijk vegetarisch (soms nog vis, dus ik noem mezelf een pescotariër) en vegan. Gelukkig zijn hier enorm veel lekkere recepten voor te vinden, je moet alleen even weten waar je moet zoeken. Daarom deel ik vandaag met jou mijn favoriete kookboeken! Misschien ook een goede cadeau tip? Aanschaffen die hap en lekker de keuken in duiken. 


KOOKBOEKEN VOOR NIEUWE INSPIRATIE

Regelmatig maak ik een receptje uit één van de boeken uit mijn kast, maar vaak raak ik er ook enorm door geïnspireerd en maak ik vervolgens mijn eigen versie van een recept. We hoeven het wiel tenslotte niet elke keer weer opnieuw uit te vinden toch? Op het gebied van voeding zijn er ontzettend veel mensen die hun tips and trics willen delen en door het lezen van deze boeken leer ik elke keer weer iets meer. Maargoed, let’s get to the point!

VEG! – HUGH FEARNLEY-WHITTINGSTAL

Mooie naam heeft deze beste man he? Hij kan ook nog eens heel lekker koken! Wat leuk is aan dit boek is dat Hugh het niet perse geschreven heeft voor vegetariërs, zo beschrijft hij dit ook zelf.

De achterliggende gedachte van dit boek is, heel duidelijk, je ertoe te zetten om meer groente te eten. Veel meer groente.

Hugh is ervan overtuigd dat het nodig is dat wij meer groente gaan eten, niet alleen omdat dit goed is voor onszelf, maar ook voor onze planeet. Ik vind zijn recepten geweldig, omdat het je laat zien hoe je makkelijk vlees of vis kan vervangen als hoofdmoot in je dagelijkse gerechten en dit kan vervangen door groente. Dus als jij ook wel zelf inziet dat je wat meer groente moet gaan eten, koop dan zeker dit boek, echt een aanrader!

THE GREEN KITCHEN – DAVID FRENKIEL & LUISE VINDAHL

Oké, ik moet jullie iets bekennen. Dit boek was eigenlijk een cadeautje voor mijn moeder en zusje, maar inmiddels ligt hij na “mag ik het eventjes lenen?” al maanden bij mij in de kast. Shame on me! Wel met een goede reden natuurlijk, want ik kook met veel liefde de recepten uit dit boek.

The Green Kitchen is ontstaan toen David & Luise, de schrijvers van dit boek, gingen samenwonen en na maandenlang botsen met eetgewoontes besloten om minder vlees te gaan eten en samen in de keuken te experimenteren met gerechten die voornamelijk uit groente bestonden. Ruim 3 jaar geleden begonnen ze met het vastleggen van deze avonturen op Green Kitchen Stories en inmiddels is dit mooie boek geboren. Alleen al voor de prachtige foto’s zou je dit boek moeten kopen..

LISA GOES VEGAN – LISA STEL

Nog vers van de pers, want dit handboek voor lekker en plantaardig eten is pas een tijdje te kopen. Lisa Stel begon zich 5 jaar geleden te verdiepen in haar dagelijkse eten en waar dit eigenlijk vandaan kwam. Zo kwam ze tot de ontdekking dat het eten van dierlijke producten op zowel haar gezondheid, de natuur en het welzijn van dieren geen positieve invloed had. Lisa werd ‘vegan’ en zo ontstond ook haar website ‘Lisa Goes Vegan’. Ik volg haar al jaren en was dan ook heel enthousiast toen ze ein-de-lijk haar eigen boek uit bracht. Super handig, vol bruikbare informatie, lekkere recepten en mooie foto’s!

Wil jij je meer verdiepen in de vegan leef- en eetstijl? Dan is dit handdoek het juiste boek om mee te beginnen.

JAMIE’S SUPER FOOD VOOR ELKE DAG – JAMIE OLIVER

Jamie kan simpelweg niet ontbreken in dit lijstje. Op 24Kitchen zenden ze regelmatig zijn programma uit en ik vind het heerlijk om hier naar te kijken, echt ik zou het de hele dag kunnen doen. Het is aanstekelijk hoe enthousiast hij kan vertellen over koken en eten en dit brengt hij ook over in zijn vele kookboeken. Hij beloofd je met dit boek dat elk recept dat je kiest een gezonde en verantwoorde keuze is en dat het je kijk op voedsel zal veranderen. Het leuke aan de boeken van Jamie Oliver is dat je kan kiezen voor zijn gezonde gerechten, maar ook een ander boek erbij kan pakken voor meer comfort food, het juiste balans dus!

Ik denk dat je hier wel weer even mee voort kan toch?


Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 

Liefs, Merel

 

Pin It on Pinterest

Share This