Er is één zinnetje in mijn hoofd die mij beïnvloed in alle keuzes die ik maak. Dit advies kreeg ik een aantal jaar geleden, precies op het moment waarop ik dit het beste kon gebruiken. Deze zin heeft ervoor gezorgd dat ik anders naar mijzelf, mijn leven en mijn toekomst kijk. Het heeft ervoor gezorgd dat ik gelukkiger ben dan een aantal jaar geleden. Dit belangrijkste advies vormt een rode draad door mijn leven en ik hoop dat ik jou hier ook mee kan inspireren. Benieuwd? Lees snel verder.


WAT IS HET BELANGRIJKSTE ADVIES OOIT GEWEEST?

Over een paar dagen, op 3 september, komt het 7 WAYS IN 7 DAYS E-BOOK online die jullie gratis kunnen downloaden en daarom leek het mij leuk om iets persoonlijks met jullie te delen wat een grote rol heeft gespeeld in het samenstellen van dit E-BOOK.

ZO GELUKKIG VOELDE IK MIJ NIET ALTIJD

Een paar jaar geleden voelde ik mij wel anders. Momenteel ben ik heel gelukkig met mijn leven en ben ik zo blij en dankbaar met de mensen en dingen die mijn leven zo mooi maken. Mij hoor je niet klagen, althans niet de hele tijd, ik ben ook maar een mens he 😉 Toch was dit een paar jaar geleden wel anders en zat ik een stuk minder goed in mijn vel.

Zo worstelde ik enorm met bepaalde emoties uit het verleden, kon ik niks maar dan ook niks loslaten, was ik veel te veel bezig met dat wat andere dachten, wilde ik niemand teleurstellen, was ik altijd maar dan ook altijd bezig en was ik vooral opzoek naar “wat-ik-nou-wilde-in-het-leven” (over de druk van het vinden van je ‘passie’ nog maar niet te spreken). Ik pakte deze ‘issues‘ uiteindelijk met beide handen aan en zocht hulp, iemand die mij kon helpen om de vele vragen in mijn hoofd te beantwoorden en om weer rust in mijn leven te kunnen creëren.

Deze gesprekken hebben mij zo ontzettend geholpen en ik ben ervan overtuigd dat dit nog steeds invloed heeft op de manier waarop ik nu in het leven sta. Het advies dat ik toen kreeg is voor mij nog steeds zo ontzettend waardevol en misschien kan dit jou ook helpen of inspireren.

“DE BELANGRIJKSTE RELATIE IN HET LEVEN IS DE RELATIE MET JEZELF”

Dat was precies wat ik op dat moment moest horen en moest leren begrijpen. Ik begon in te zien dat ik veel te veel bezig was met de wereld om mij heen, de mensen in mijn leven en de verwachtingen die ik voelde. Was ik eigenlijk wel bezig met wie ik was, wie ik wilde zijn of wat ik wilde? Deelde ik mijn leven zo in dat ik hier echt gelukkig van werd? Stond ik er wel bij stil dat ik naarmate ik ouder werd misschien veranderde en ik gelukkiger werd van andere en nieuwe dingen?

Ik hoor het haar nog zo zeggen: “Je mag best wel wat egoïstischer zijn hoor Merel. Leef maar eens voor jezelf”. Nu bedoelde zij natuurlijk niet dat ik egoïstisch moest worden in het leven door geen rekening meer met andere te houden, maar juist deze gedachte moest ik omdraaien door wat meer met mijzelf rekening te gaan houden. Dit belangrijkste advies liet ik niet meer los en het heeft tot de dag van vandaag een belangrijk plekje in mijn mindset.

HOE VERANDERDE DIT ADVIES MIJN LEVEN?

Wat mij in deze periode enorm hielp was door wat meer stil te staan. Wie was ik precies, wat voelde ik en wat wilde ik. Door meer tijd met mezelf door te brengen (hoe ‘zweverig’ dit misschien ook klinkt) kwam ik achter de antwoorden op deze vragen en paste ik mijn leven zo aan dat ik gelukkiger werd. Met mezelf, de mensen in mijn leven en de manier waarop ik mijn leven leefde. Dit veranderde echt niet allemaal al na een paar dagen, weken en soms zelfs pas na jaren, maar het verschil dat dit advies voor mij maakte was de manier waarop het mijn mindset veranderde. De manier waarop ik dacht en de manier waarop ik wilde denken.

Dat ik mij niet happy voelde een aantal jaar geleden merkte misschien maar 3 of 4 mensen in mijn omgeving aan mij. Voor de buitenwereld was ik gewoon de vrolijke Merel die bijna elke avond wel weer bij een andere vriendin op de bank zat en elk weekend in het nachtleven van Amsterdam te vinden was. Nu wil ik niet zeggen dat ik hier niet van genoot, zeker wel! Toch knaagde er iets aan mij.

Er was geen balans in mijn leven, het voelde alsof ik de controle over mijn eigen gevoelens en gedachtes soms kwijt was. Ik voelde mij daarin alleen, maar verwachte tegelijkertijd onbewust van mensen uit mijn omgeving dat ze mij hier bij konden helpen. Het advies dat zij mij gaf veranderde deze gedachte ook meteen; alleen ik kon dit veranderen en alleen ik wist waar ik behoefte aan had. Neem de regie van je eigen leven in eigen handen. Dit was de eerste stap in de ‘verandering’ die ik daarna doormaakte.

MAAK VAN JEZELF EEN PRIORITEIT: BELANGRIJKSTE ADVIES

Ik zeg het wel vaker tegen jullie, maar ik meen het ook echt: maak van jezelf een prioriteit. Dat betekend niet dat je andere teleurstelt of geen tijd meer hebt voor andere, maar het betekend simpelweg dat jij zorgen voor jezelf minstens net zo belangrijk vindt als zorgen voor een ander. Jij kan jouw eigen geluk in handen nemen en dit naar je toe trekken. Mochten er bij jou terwijl je dit leest allemaal he-daar-zit-ik-ook-mee belletjes gaan rinkelen  dan hoop ik dat ik jou dit advies mee kan geven.

De belangrijkste relatie in het leven is de relatie met jezelf. Dat was het belangrijkste advies dat ik ooit kreeg. Door ervoor te zorgen dat deze relatie goed is en je goed voor jezelf zorgt zal je ook voor andere in je leven veel kunnen betekenen. Het zal ervoor zorgen dat er andere mooie dingen op je pad komen en dat je kan genieten van de kleine dingen in het leven. Have a great day babe. 


Schrijf je volgende week vooral in voor de 7 WAYS IN 7 DAYS challenge om (nog) gelukkiger en gezonder te leven.
Ontvang het gratis E-BOOK + persoonlijke planner. 

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This