Op de website van Healthy Wanderlust vind je inmiddels verschillende soorten curry recepten. Er zit voor iedereen wat lekkers tussen. Maak jij zelf wel eens curry en wat zijn jouw favoriete ingrediënten om aan een curry toe te voegen? Het woord curry is eigenlijk een verzamelnaam van een groot aantal kruidige gerechten die voornamelijk in de Indiase keuken, maar ook in veel andere Aziatische landen wordt gemaakt. Benieuwd naar onze favoriete curry recepten?


DE LEKKERSTE CURRY RECEPTEN

Een curry kan op veel verschillende manieren bereid worden. Zo kan je vlees of vis toevoegen, maar ook vegetarische curry recepten zijn erg populair. De basis van dit gerecht is de curry pasta. Deze wordt gemaakt door verschillende ingrediënten (zoals kruiden en specerijen) te vermalen tot een pasta. Om tijd te besparen kan je er tegenwoordig heel makkelijk voor kiezen om een kant- en klare pasta aan te schaffen. Let hierbij wel altijd op de ingredienten en kies voor een merk die zo min mogelijk onnodige ingrediënten toegevoegt heeft aan zijn producten.

TIP: voor de kant-en klare currypasta maak ik vaak gebruik van dit merk.

1. GELE CURRY MET VIS

Deze gele curry is zo makkelijk om te maken: ideaal na een drukke werkdag! De smaak van dit curry gerecht is ontzettend rijk. Lekker veel gezonde verse groente en witvis voor de nodige eiwitten en goede vetten. Wil jij dit recept ook maken? Klik dan hier.

2. MAKKELIJKE GARNALEN CURRY

Deze makkelijke garnalen curry is zo makkelijk dat je binnen 20 minuten met jouw kommetje vol aan tafel zit. Dat is best snel toch voor een zeer smaakvol, gezond en lekker gerecht? Maak deze garnalen curry ook wanneer je vrienden over de vloer krijgt.

3. CURRY NOODLE SOEP

Kleurrijk geheel, he? Dit gerecht is één van mijn persoonlijke favoriete makkelijke recepten op Healthy Wanderlust. Rijk aan smaak, gevuld met veggies en vegetarisch. Met de ingrediënten die je aan deze curry noodle soep toevoegt kan je eindeloos blijven varieren. Probeer dit gerecht nu ook!

4. VEGAN LINZEN CURRY

Eigenlijk kan je met een curry gerecht niet vaak de mist in gaan he? Kies voor lekkere groente en voeg bijvoorbeeld nog wat peulvruchten zoals linzen toe. Door linzen toe te voegen zorg je dat de maaltijd meer eiwitten bevat. Ook dit gerecht staat binnen een halfuur op tafel. Bekijk hier het recept.

5. VEGETARISCHE CURRY HAPJES

Dit recept is wellicht net iets anders dan je van de gebruikelijke curry recepten bent gewend, maar daarom misschien wel extra leuk. Deze hapjes zijn ideaal voor op een verjaardag. Snel gemaakt en ontzettend lekker! Weer eens wat anders dan de gebruikelijke worstenbroodjes, toch? Al zijn onze vegetarische saucijzen broodjes wel een aanrader. Just so you know. 


Deel ook vooral jouw favoriete curry recepten!
Neem ook een kijkje naar alle andere hoofdgerechten van Healthy Wanderlust

Pin It on Pinterest

Share This