Dat is zo fijn aan een curry, toch? Dat je dit gerecht het hele jaar door gewoon kan eten. In de winter kies je voor winterse ingrediënten zoals pompoen en wortel (ook wel winterpeen) en in de zomer kies je voor lichte groentes zoals broccoli en munt. Deze winterse curry met pompoen en wortel is onwijs makkelijk om klaar te maken. Maak extra veel, want dan kan je hier de volgende dag nogmaals van eten! Persoonlijk vind ik een curry de volgende dag stiekem vaak nog lekkerder 😉 De smaken zijn dan nog sterker geworden en komen nog beter tot zijn recht. Genieten! Laten we snel aan de slag gaan.


WINTERSE CURRY MET POMPOEN VOL MET DE JUISTE VOEDINGSSTOFFEN

Dat een lekkere curry zo makkelijk is om te maken is niet de enige reden waarom ik groot fan ben van dit gerecht. Door veel gezonde en verse groente toe te voegen zorg je ervoor dat de curry vol met de juiste voedingsstoffen zit. Een typisch gevalletje “gezond én lekker” zou ik dit gerecht noemen. Het is zo belangrijk om te genieten van je eten. Dit maakt gezond eten een stuk leuker en makkelijker om vol te houden. Daarnaast kan bewust genieten van een heerlijke maaltijd ook een fijn gevoel geven. Zo wordt niet alleen jouw lichaam gelukkig van een gezond gerecht, maar voel jij je geestelijk ook beter!

Op de website van Healthy Wanderlust kan je inmiddels veel curry recepten vinden. Probeer bijvoorbeeld eens deze currysoep met noedels en pinda’s of bekijk dit recept voor deze Pad Thai pizza. Heerlijk!



INGREDIËNTEN: (VOOR 2 PERSONEN)

  • 200 gram pompoen
  • 1/2 groente bouillon blokje
  • verse koriander
  • 1/2 grote winterpeen
  • 100 gram (uitgelekte) kikkererwten
  • 100 gram sugarsnaps
  • 1/2 ui
  • 4 bosuitjes
  • 1/2 tl kerrie poeder
  • 2 el curry pasta
  • gemalen peper
  • 200 ml kokosmelk
  • 1/2 limoen
  • kokosolie
  • Optioneel: 2 zacht gekookte vrije uitloop eieren (code 0)

* Serveer de winterse curry met pompoen en wortel eventueel met gekookte volkoren quinoa. 

BEREDEIDINGSWIJZE:

  1. Was de pompoen en de winterpeen en snij in kleinere stukjes. Wees niet te grof, want op deze manier duurt het langer voor de groente gaar is.
  2. Voeg 1 tl kokosolie toe aan een ruime wokpan en draai het vuur hoog.
  3. Voeg de stukjes pompoen en wortel toe. Schep voor ongeveer 8 minuten regelmatig door.
  4. Kook de sugarsnaps in 6 minuten gaar.
  5. Snij ondertussen de ui en bosui in kleine stukjes. Voeg deze na 8 minuten toe aan de wokpan en schep door.
    TIP: bewaar een beetje bosui als verse topping van de winterse curry met pompoen.
  6. Laat dit nog 2 minuten meebakken.
  7. Voeg nu de kikkererwten en gekookte sugarsnap toe.
  8. Voeg vervolgens het bouillon blokje toe (verkruimel deze) gevolgd door de currypasta, een snuf gemalen peper.
  9. Schep alle ingrediënten goed door elkaar en voeg vervolgens de kokosmelk toe.
  10. Draai het vuur laag en laat de curry voor 10 minuten zachtjes pruttelen.
  11. Hak de verse koriander eventueel in kleine stukjes of verwijder de blaadjes in zijn geheel van de steeltjes.
  12. Check voor het opscheppen of de pompoen lekker zacht is.
  13. Schep de winterse curry vervolgens in twee schaaltjes en serveer met wat verse koriander en bosui.
  14. SO GOOD!

Wat is jouw favoriete curry recept?

Bekijk ook: 5 x curry recepten.

Merel Teunis

Merel Teunis

Merel (29 jaar) is founder van de website Healthy Wanderlust en theemerk Simplici-Tea. Als hoofdredacteur en online content creator schrijft en deelt zij dagelijks haar kennis op het gebied van zelfliefde, self-care en een gezonde en gelukkige levensstijl.
Merel Teunis

Pin It on Pinterest

Share This