Het leuke aan deze couscous schotel is dat het 2 soorten groente bevat waarvan ik de één bijna nooit gebruik en de andere juist heel vaak. Jullie kunnen vast raden welke gouden groente ik wel vaker in heerlijke recepten verwerk he? Paksoi komt echter niet vaak voor in mijn keuken. Zonde, want je kan er veel kanten mee op! Zo ook in deze couscous schotel, lekker licht, maar bordevol voedzame producten. De restjes hiervan kan je makkelijk meenemen als lunch de volgende dag, handig toch?
COUSCOUS SCHOTEL – POWERFOOD!
Paksoi is een koolsoort die vooral veel voorkomt in de Aziatische keuken, oorspronkelijk komt deze groente uit China. Paksoi zit ook nog eens vol met goede mineralen en vitamines. Het blijkt dat er in 100 gram paksoi al meer dan 100 procent van de aanbevolen hoeveelheid vitamine A per dag zit. Dat is niet alles want ook vitamine C komt veel voor in de stengels van deze groente, net zoals calcium, fosfor, magnesium en ga zo maar door. Bekijk nu snel het recept voor deze heerlijke couscous schotel.
Ingrediënten:(genoeg voor 4 a 6 personen)
- 1 bos paksoi
- 200 gram kikkererwten
- halve fles pompoen
- 200 gram broccoli
- 1 a 2 teentjes knoflook (naar eigen smaak)
- 2 tl kurkuma
- volkoren en/of spelt couscous
- ketjap
- gemalen peper
Bereidingswijze:
- Schil de pompoen en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Verhit een ruime koekenpan op het vuur met een goede scheut olijfolie.
- Voeg hier de pompoen aan toe en bak dit voor 10 minuten op hoog vuur, schep dit regelmatig even goed door zodat de pompoen niet aanbrandt.
- Snij de trosjes broccoli los van de stam en snij eventueel doormidden. Kook dit in een pan met kokend water voor ongeveer 10 minuten.
- Was de paksoi goed, verwijder het harde kontje en snij de rest in kleine reepjes, snij een klein stukje van de bladeren nog mee, maar niet alles. Dit deel van de groente gebruiken we niet.
- Pers een teentje knoflook boven de pompoen en schep goed door, voeg nu ook de kurkuma toe en draai het vuur wat lager.
- Giet de broccoli af en voeg dit samen met de paksoi en kikkererwten toe aan de koekenpan met pompoen. Voeg hier ongeveer 1 a 2 el ketjap aan toe en een goed snufje gemalen peper. Schep goed door en laat even verder bakken, na ongeveer 10 minuten kan de pan van het vuur.
- Zet in de tussentijd de couscous op zodat deze rond dezelfde tijd klaar is.
- Schep de couscous schotel op de bordjes en je kan aan tafel!
Zin in een ander recept met pompoen? Deze gevulde pompoen is ook hartstikke lekker!
Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!
Wat een mooi blog heb je Merel! Ik was hier volgens mij nog niet eerder langs geweest.. 🙂 Klinkt lekker deze couscous pompoenschotel en ik kan wel wat powerfood gebruiken op het moment.
Dankjewel Simone, wat leuk dat je vandaag voor het eerst op mijn blog bent 😉 Ben benieuwd wat je van het gerecht vindt! Liefs, Merel
Oehh heerlijk! Ik ga vanaf februari op mezelf – nouja samen – wonen en dan kan ik wel wat gezonde en lekkere inspiratie gebruiken hihi. Ik sla deze dus even op 🙂 Liefs x
Hi Lisa, wat goed om te horen en wat leuk dat je gaat samenwonen! Ik woon nu ook sinds 2 weken samen en het zó fijn 🙂 Veel geluk samen en succes met de verhuizing 😉 Liefs, Merel