Jullie zijn over het algemeen gek op gezonde smoothies. Daarom is het tijd om een nieuw recept voor een groene smoothie met jullie te delen! Deze avocado komkommer smoothie zit vol met goede voedingstoffen, vult goed en is het ideale makkelijke tussendoortje. Krijg je al zin in deze groene smoothie? Neem ook vooral een kijkje naar onze andere smoothie recepten zoals de mango / perzik variant. Lekker zoet tijdens deze mooie zomerse dagen. We leggen je graag uit hoe je deze avocado komkommer smoothie vanaf nu ook zelf kan maken.


RECEPT VOOR EEN GROENE SMOOTHIE

Wist je dat je helemaal niet bang hoeft te zijn voor een bittere smaak wanneer je veel groente toevoegt aan een smoothie? Je kan kiezen voor groente dat wat milder van smaak is (zoals avocado, komkommer, spinazie of broccoli), maar daarnaast overheerst vaak de zoete smaak van het toegevoegde fruit altijd. Kies er dus voor om een smoothie voor 75% tot 80% te vullen met groente, havermout, eiwitpoeder, zaden of bijvoorbeeld plantaardige melk en aan te vullen met lekker zoet fruit. Zo maken we bij deze smoothie gebruik van appel. Deze subtiele zoete smaak gaat erg goed samen met de zachte smaken van de groente.

INGREDIËNTEN: (VOOR 1 GLAS)

 • 1/4 avocado
 • 1/2 komkommer (ongeveer 125 gram)
 • 1/2 groene appel
 • 1 schep vanille of mango/perzik eiwitpoeder 
 • 100 ml amandelmelk
 • 150 ml water
 • 1 tl chiazaad

BEREIDINGSWIJZE:

 1. Snij de avocado door de helft en verwijder van 1 helft de pit en schil. Voeg het vruchtvlees (dus 1/4 van de hele avocado) toe aan de blender.
 2. Schil de halve komkommer, snij in grote stukken en voeg ook dit toe aan de blender.
 3. Was de appel en verwijder het klokhuis (je hoeft de schil niet te verwijderen – juist gezonder mét schil!) en voeg dit samen met de rest van de ingrediënten toe aan de avocado en komkommer.
 4. Mix tot een glad geheel.
 5. Wat vind je van de substantie van de smoothie?
 6. TIP: voeg naar smaak nog wat extra melk of water toe.
 7. TIP: voeg wat ijsblokjes toe en mix dit mee voor een heerlijk verkoelend drankje.

Maak jij wel eens een groene smoothie?
Wat zijn jouw favoriete ingrediënten om hier aan toe te voegen?

Bekijk al onze SMOOTHIE EN SAPJES recepten.

Pin It on Pinterest

Share This