Wie van jullie wordt er ook zo blij van een goed gevulde salade gecombineerd met zomerse temperaturen. Zomer waar hang je uit?! Je zou bijna gaan geloven dat de herfst al is begonnen he? De halloumi gaat super goed samen met de gegrilde groente uit de oven en ik denk dat jij hier ook heel erg van kan genieten. Dit gerecht is ook perfect om als left-over lunch mee te nemen naar het werk of naar school de volgende dag. WIN-WIN-GIRLS! Lees het uitgebreide recept.


GEGRILDE HALLOUMI SALADE

Wist je dat halloumi een relatief hoog eiwitgehalte heeft (goede vleesvervanger dus) en ideaal is om te grillen? Deze kaas smelt namelijk niet. Door de zoute smaak van deze kaas is halloumi makkelijk te combineren met veel andere producten. Zo maakte ik een tijd geleden deze goedgevulde bowl met gegrilde halloumi en rode kool, kleurrijk geheel he?

Verwerk halloumi in een lekkere salade, in een goed gevulde wrap of als final touch op een vegetarische burger. Eindeloos veel mogelijkheden dus! Ik hoop dat je net zoveel zal genieten van deze salade als wij deze week deden.

INGREDIËNTEN: (VOOR 2 PERSONEN)

 • 150 á 200 gram haloumi
 • gemengde sla
 • alfalfa (optioneel) 
 • 2 middelgrote zoete aardappels
 • 250 gram bloemkool
 • 100 gram kikkererwten
 • olijfolie
 • (gemalen) komijnzaad poeder
 • kerriepoeder
 • rozemarijn (vers of gedroogd)
 • zout/peper

BEREIDINGSWIJZE:

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Schil de zoete aardappel, snij in kleinere blokjes en plaats in een ovenschaal. Besprenkel met wat olijfolie, kerriepoeder en rozemarijn. Schep alles goed door elkaar.
 3. Snij de trosjes van de bloemkool los van de bloemkoolstronk en was de trosjes. Laat dit even goed uitlekken (dep eventueel droog met een schone theedoek)en plaats vervolgens in een schaal. Besprenkel met wat olijfolie (ong. 6 el), 2 tl kerriepoeder, 2 tl (gemalen) komijnzaad, snufje peper en zout en schep goed door elkaar zodat alle trosjes bedekt zijn met de kruiden.
 4. Beleg een bakplaat met bakpapier en verdeel de bloemkool trosjes over de bakplaat.
 5. Plaats de ovenschaal en de bakplaat voor 30 minuten in de oven.
 6. Bak in de tussentijd de kikkererwten in een beetje olijfolie, kerriepoeder en peper in een pannetje voor 5 minuutjes op een laag vuurtje.
 7. Snij de halloumi in dunne plakjes (ong. 0,5 tot 1 cm dik) en verhit een grillpan op het fornuis met wat olijfolie. Plaats de plakjes halloumi in de pan en laat dit aan beide kanten voor ong. 4 minuten bakken.
 8. Haal de bloemkool na 30 minuten uit de oven en plaats de zoete aardappel (schep eerst even door) eventueel nog voor 5 á 10 minuten terug onder de grill.
 9. Verdeel wat sla over een schaal gevolgd door de kikkererwten, zoete aardappel, bloemkool en halloumi. Maak af met nog wat olijfolie, plukjes alfalfa en zout/peper.
 10. EET SMAKELIJK! 

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This