Oud & Nieuw staat weer voor de deur. Kan je geloven hoe snel het jaar voorbij is gevlogen? Nu hebben we natuurlijk geen tijd om hier bij stil te staan, want we hebben belangrijkere dingen aan ons hoofd. Wat voor hapjes gaan we serveren tijdens Oud & Nieuw? Doe vooral inspiratie op met deze makkelijke hapjes voor Oud & Nieuw. We willen namelijk vooral genieten en niet uren in de keuken staan toch? De lekkere kerstgerechten die we de afgelopen tijd op tafel hebben getoverd waren al genoeg werk. Wij weten zeker dat je hieronder een lekker recept zal vinden.


MAKKELIJKE HAPJES VOOR OUD & NIEUW

Krijg jij dit jaar vrienden en familie over de vloer om samen het nieuwe jaar in te luiden? Deze makkelijke hapjes voor Oud & Nieuw komen dan vast als geroepen. Probeer bijvoorbeeld de makkelijke zalmsalade die ontzettend lekker is op een toastje of maak voor de zoetekauw in de groep lekkere zoete aardappel brownies (die doen het altijd goed!). Naast de ouderwetse appelflappen en oliebollen is het wel zo gezellig om wat andere hapjes voor Oud & Nieuw op tafel te zetten.

1. ZELFGEMAAKTE ZALMSALADE 

Deze salade is onwijs makkelijk om klaar te maken. Je kan deze frisse zelfgemaakte zalmsalade zelfs al de ochtend van te voren klaarmaken. Dit scheelt jou in de avond weer een hoop werk. Serveer met knapperige toastjes!

2. BRUSCHETTA MET POMPOEN

Een lekker warm hapje voor op tafel. Serveer de knapperige bruschetta met warme geitenkaas en knapperige salie (hele lekkere combinatie). Deze kleine broodjes staan ook nog eens erg feestelijk op tafel!3. SPECULAAS BLISS BALLS

Deze gezonde balletjes zijn ideaal voor de zoetekauw in de groep. Makkelijk om te maken, smaakvol en je kan de speculaas bliss balls zelfs een dag van te voren al maken. Bewaar de balletjes dan goed afgedekt in de koelkast en haal ruim 1 uur van te voren uit de koelkast. Makkelijk toch?

4. SPINAZIE RICOTTA BLADERDEEG HAPJES

Deze hapjes verschijnen al een aantal jaar tijdens elke verjaardag weer op tafel. Op verzoek van andere: ze zijn namelijk heel lekker! Wanneer je echt opzoek bent naar enkel gezonde hapjes dan kan je deze spinazie ricotta bladerdeeg hapjes misschien beter overslaan (want: bladerdeeg bevat relatief veel vet), maar ze mogen eigenlijk niet ontbreken in het lijstje voor makkelijk hapjes voor Oud & Nieuw.

5. ZOETE AARDAPPEL BROWNIES

Al jaren favoriet. Hapjes voor op een verjaardag of voor een feestdag. Deze zoete aardappel brownies doen het echt altijd goed. Het fijne aan deze brownies is dat ze een stuk gezonder zijn dan de brownies uit de supermarkt en ze zijn niet moeilijk om te maken. Win-win situatie lijkt mij toch?


Ik wens je alvast een mooie avond en tot volgend jaar!

Pin It on Pinterest

Share This