Time for bruschetta! Samen tafelen is vaak het leukste wanneer er een grote borrelplank op tafel staat vol gezonde hapjes. Deze knapperige broodjes zijn voornamelijk bekend als hapje met tomaten ‘spread’, maar je kan hier compleet creatief in zijn en jouw eigen draai aan dit gerecht geven. Aangezien pompoen echt bij dit seizoen past en ik hier helemaal gek op ben was het tijd voor een nieuw pompoen recept. Het resultaat was zo lekker dat ik dit recept voor een gezond en makkelijk hapje meteen wilde delen. Letterlijk: de visite is net weg en ik ben dit recept als voor jullie aan het uittypen! Maak jij deze kleine hapjes ook binnenkort?


BRUSCHETTA ALS MAKKELIJK RECEPT EN GEZOND (BORREL)HAPJE

Perfect voor de visite of als lazy sunday middag hapjes (moet ook kunnen toch?). Bruschetta komt oorspronkelijk uit Italië en doet mij daarom ook vaak denken aan mooie zomerse avonden in gezellige Italiaanse dropjes. Oh.. ik droomde even weg. Laten we eerlijk zijn: deze warme zomerse avonden zijn nog niet eens in de verte te bekennen dus we moeten de warmte maar in huis halen. Perfect recept hiervoor dus en zonder hier verder nog teveel woorden aan vuil te maken.. Laten we aan de slag gaan!

Ingrediënten:

 • 150 gram pompoen
 • 10 á 15 gram geitenkaas
 • 1/2 volkoren stokbrood
 • 1 teentje knoflook
 • 1 tl gedroogde salie
 • olijfolie
 • peper en zout

Bereidingswijze:

 1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
 2. Schil de pompoen en snij in kleine stukjes. Voeg deze samen met wat olijfolie, de gedroogde salie en een snufje zout en peper toe aan een ruime ovenschaal.
 3. Plaats de ovenschaal voor 20 tot 30 minuten in de oven, tot de stukjes lekker zacht zijn geworden. Schep halverwege eenmaal door.
 4. Pers 1 knoflook teentje en mix dit met 2 el olijfolie, peper en zout.
 5. Snij het halve volkoren stokbrood in dunne plakjes en bestrijk deze met het olie mengsel.
 6. Plaats de stokbroodjes voor 10 minuten in de oven of rooster ze in een broodrooster, tot ze lekker knapperig zijn geworden.
 7. Haal de stokbroodjes en de pompoen uit de oven. Mix de stukjes pompoen met de verbrokkelde geitenkaas en naar smaak nog wat zout en peper. Verdeel dit mengsel over de bruschetta’s heen.
 8. Heeft jouw oven een grill stand? Plaats de pompoen bruschetta’s hier dan eventueel nog 5 minuten onder.
 9. READY TO SERVE!

Misschien vind je deze zalmtartaar hapjes ook wel lekker.

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This