Even wat anders voor de lunch of eet jij dit gerecht liever als avond eten? Het maakt niet uit, want deze maaltijd is elk moment van de dag heel erg lekker! Je kan het waarschijnlijk al raden: super simpel om te maken, geezond én vegetarisch, win-win situatie lijkt mij toch? Lees snel verder voor het uitgebreide recept.
WRAPS ALS BASIS
Bij mij thuis staan wraps regelmatig op het menu. Het is ontzettend makkelijk te gebruiken, vormt een lekkere basis om gerechten mee te maken en met de vulling kan je natuurlijk eindeloos variëren. Bij het kopen van dit product probeer ik er zoveel mogelijk op te letten dat de wraps geen (of zo min mogelijk) suikers (het is echt niet nodig!) en genoeg vezels bevatten. Dit laatste zorgt ervoor dat de wraps ook daadwerkelijk voedzaam zijn voor het lichaam. Hier kan je lezen welke wraps je het beste uit de schappen kan pakken en welke je beter kan laten liggen!
Benodigdheden: (voor 4 rijk gevulde wraps)
- Volkoren wraps
- 20 plakjes tempeh (ongeveer 200 gram)
- 1 Aubergine
- 1 Courgette
- Rucola
- Hummus (die kan je natuurlijk ook zelf maken!)
- Pijnboompitjes, optioneel
- Ketjap
- Kruiden voor de tempeh, ik gebruik de Fajita Seasoning Mix
- Peper
Bereidingswijze:
- Snij de tempeh in dunne plakjes (ongeveer 0,5 tot 1 cm).
- Marineer de plakjes door ze in een schaaltje te mengen met ongeveer 2 a 3 tl ketjap en strooi hier wat kruiden naar wens overheen. Ik maakte gebruik van de kant- en klare fajita mix, deze koop je in vrijwel alle supermarkten (een klein beetje is genoeg!) Hussel dit met je handen even goed door elkaar en laat het eventjes zo staan.
- Snij de aubergine en gourgette in plakjes en bak deze op een grilplaat voor een paar minuutjes aan beide kanten.
- Doe vervolgens hetzelfde met de plakjes tempeh.
- Rooster in een ander pannetje de pijnboompitjes goudbruin.
- Besmeer de wraps met wat hummus, gevolgd door de rucola, gegrilde groente, tempeh en pijnboompitjes.
- Bestrooi nog met wat vers gemalen peper.
- Natuurlijk kan je hier zelf nog wat andere lekkere groente aan toevoegen, the floor is yours 😉
Zoals je ziet, ontzettend makkelijk en dus ook erg geschikt voor een drukke dagof een avond waarop je niet veel moeite wil doen in de keuken, maar wel gewoon lekker en gezond wil eten.
Zin in wraps, maar met een andere vulling? Probeer dan deze wraps gevuld met tonijn!
Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!
Liefs, Merel
Hmm, wat lijkt mij dit lekker zeg! Ik heb thuis nog nooit tempeh bereid, maar het op school al wel eens geproefd. Erg benieuwd naar deze combinatie!
Ja ik heb het eigenlijk ook pas echt ontdekt, echt heerlijk!! Binnenkort nog meer receptjes hiermee 🙂 Liefs, Merel
Tempeh at ik vaak toen ik nog bij de Toko werkte en dat was zo lekker! Gegrilde aubergine vind ik altijd goed, dus ik ga dit zeker eventjes onthouden :). Malou x
Ja heerlijk is het he? En een goede bron van eiwitten, ideaal voor sporters! Heb jij nog een heel lekker recept ermee? 🙂 Liefs, Merel
[…] kwaliteit zijn en de foto’s over het algemeen lichte kleuren bevatten. Neem anders hier en hier even een kijkje als […]