Kennen jullie de wortel- en bietenwrap al? Na de heerlijke pizzabodems van Magioni vind ik dit toch wel weer echt een uitvinding om blij van te worden. Afgelopen week vulde ik deze heerlijke wortelwraps met onder andere tempeh, bimi en avocado. Lekker gezond en binnen no-time klaar. Valt het op dat ik van lekker makkelijk houd? Heb jij deze wraps al wel eens geprobeerd? Met dit recept heb je daar nu een extra goede reden voor.


WORTEL WRAPS GEMAAKT VAN GROENTE

De wortelwraps die ik voor dit gerecht heb gebruikt bestaan voor 45% uit groente en bevatten een hoop meer vezels dan de gewone witte tortilla wraps die je in de supermarkt koopt. Een stuk voedzamer dus en het zorgt er tegelijkertijd voor dat je langer een verzadigd gevoel hebt. Mocht je deze groente wraps nou niet in de winkel kunnen vinden dan zou ik je altijd aanraden om dan te kiezen voor volkoren- of maiswraps.

Inmiddels is het jullie misschien wel opgevallen dat wij bij Healthy Wanderlust gek zijn op wraps. Can you blame us? Het is zo makkelijk om te maken, gezellig eten en met de inhoud van de wraps kan je natuurlijk eindeloos variëren. Kies je voor een breakfast wrap met scrambled eggs, een lunch wrap met tonijn en kikkererwten of voor deze kleurrijke halloumi wraps.  Keuze genoeg dus! 

INGREDIENTEN (VOOR 2 PERSONEN):

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Snij de tempeh in dunne plakjes van ongeveer 0,5 cm dik.
  2. Verhit een grill- of koekenpan op een medium hoog vuurtje met wat olijfolie. Leg de plakjes tempeh hierin en laat dit ongeveer 3 minuten bakken aan beide kanten. Let goed op dat ze niet aanbranden!
  3. Mix in de tussentijd 3 el olijfolie, 2 tl sesamolie en 2 tl mosterd met elkaar tot een dikke marinade.
  4. Giet na 6 minuten deze marinade over de tempeh. Zorg dat beide kanten van de tempeh plakjes gemarineerd zijn. Laat de plakjes nog even kort aan beide kanten bakken zodat ze een krokant laagje krijgen.
  5. Kook de bimi in een paar minuten gaar en giet dit vervolgens af.
  6. Snij de avocado in plakjes.
  7. Beleg de wraps met wat sla, plakjes avocado, tempeh, bimi en maak het af met wat pinda’s en naar smaak nog een snufje zout en gemalen peper.
  8. YES! ENJOY, BABY!

Wat is jouw favoriete wrap recept?

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This