Misschien zit jij helemaal niet te wachten op dit artikel. Misschien ook wel. Toch wil ik het delen, want misschien begon het wel allemaal zo. Bedenk ik me nu. Met zelfliefde. Steeds vaker krijg ik onwijs lieve, inspirerende en dappere berichtjes van jullie waarin jullie mij een kijkje in jullie leven geven. Wat jullie kijk op “zelfliefde” is en wat dit voor jullie wel of juist (nog) niet betekent. De passie die ik heb om jullie te helpen om ook meer zelfliefde te creëren om zo echt meer geluk van binnenuit te ervaren komt namelijk niet uit het niets. Sterker nog, ik heb ook ervaren hoe het was zonder dit liefdevolle vlammetje van binnen. Zo noem ik het soms.


HET LEVEN ZONDER ZELFLIEFDE

Nu wil ik hier absoluut geen zielig bericht van maken, want dat is het niet. Ik heb nooit wat te klagen gehad in de 28 jaar dat ik mijn leven leef, maar wat wel een feit is is dat mijn leven er een paar jaar geleden nog heel anders uit zag. Ik mij heel anders voelde, ik niet lekker in mijn vel zat en ik mij soms behoorlijk eenzaam voelde. Gek, met zoveel lieve mensen om mij heen, maar je herkent het misschien wel.

In een notendop. 4 á 5 jaar geleden ging de knop bij mij om. Van binnen. Na hele onrustige jaren waarbij vooral de zoektocht naar wie ik was en wat ik wilde veel onvrede met zich meebracht besloot ik de focus te verleggen. Deze periode heeft mij een hele belangrijke les geleerd. De meest waardevolle les die vandaag de dag nog steeds de rode draad door mijn dagen is.

” De meest waardevolle relatie in het leven is de relatie met jezelf. “

Al eerder schreef ik een artikel over dit krachtige advies die ik een paar jaar geleden kreeg. Deze zin zorgde ervoor dat ik de focus op het negatieve kon ombuigen naar iets positiefs. Ik maakte elke dag een prioriteit van mezelf en beloofde mezelf dat ik datgeen waar ik gelukkig van werd elke dag als prioriteit zou zien.

zelfliefde verhaal | Healthy wanderlust

WAT ER NA DEZE PERIODE ALLEMAAL VERANDERDE?

Pffff, zoveel. Ik besloot echt te kiezen voor mezelf. “Je mag best wat egoistischer zijn” hoor ik de persoon nog zeggen die mij een paar jaar geleden zo geholpen heeft. Dit klinkt voor jou misschien gek, maar ik snapte meteen wat zij bedoelde. Ik koos namelijk altijd voor andere, stond voor iedereen klaar en was altijd bereikbaar. Voor mezelf echter niet. De oorzaak van al mijn “problemen” was dat ik totaal niet stilstond bij mezelf. Wat ik voelde, wat ik dacht, waar deze gevoelens en gedachtes vandaan kwamen, wie ik was, waar ik behoefte aan had, etc.

Zo ontdekte ik bijvoorbeeld dat ik niet per se een extravert persoon ben. Toch ging ik zo door het leven. Elke dag onderweg en met mensen in contact. Daar heb ik absoluut geen spijt van gehad, want deze tijden zijn mij heel erg waardevol, maar ik ontdekte wel dat dit een soort vluchtreactie van mezelf was. Altijd bezig zijn dus nooit echt tijd voor jezelf. Nooit echt stilstaan bij wat mij dwarszat of waar ik echt behoefte aan had. Hierdoor kwam ik er ook achter dat ik ontzettend moe was. Moe van een combinatie van heel druk zijn met werk, maar ook een heel druk privé leven. Dit veranderde ik compleet en ik kan met een gerust hart zeggen dat ik nog nét zo gelukkig ben met mijn sociale leven. Al ziet dit er nu heel anders uit.


EEN LEVEN MÉT ZELFLIEFDE

En daardoor besefte ik precies wat ik nodig had. Mezelf. Lekker zweverig. Sorry, haha! Echter is dit wel wat zelfliefde voor mij betekent (dit is natuurlijk heel erg persoonlijk). Net zo goed voor mezelf zorgen als ik zou doen voor mijn beste vriendin. Een prioriteit maken van mijn eigen geluk, elke dag weer. Ik realiseerde mij dat ik zelf wel degelijk veel meer geluk in mijn leven kon creëren. Niet meer afwachten, maar door de focus op mezelf te leggen kon ik hier elke dag mee aan de slag.

Nu een paar jaar later met een leven vol zelfliefde ziet mij leven er compleet anders uit. Voel ik mij compleet anders (hiermee bedoel ik niet dat de zon altijd maar schijnt en elke dag geweldig is, maar het is mijn gelukkigste leven) en ik mij zoveel gelukkiger voel. Door elke dag ook te kiezen voor mezelf heb ik zoveel voor mezelf kunnen creëren. Hier stop ik nooit meer mee en ik vind dat jij dit ook niet zou moeten doen. Start vandaag.Afbeelding afkomstig van Shutterstock

Pin It on Pinterest

Share This