Tijd voor een lekker soepje!Deze aardappelsoep met lente-ui staat binnen 20 minuten op tafel. Maak extra veel soep zodat je hier de volgende dag ook nog van kan genieten of vries een deel in. Fijn toch?Zo’n makkelijke maaltijd. Door verse ingrediënten te gebruiken zorg je ervoor dat de soep voedzaam en lekker vullend is. Zal ik je vertellen hoe je deze aardappelsoep ook thuis kan maken? Lees snel het uitgebreide recept.
MAKKELIJKE MAALTIJD: AARDAPPELSOEP
Dit recept is afkomstig van de website van Foodies Magazine. Neem vooral een kijkje op hun website voor nog meer inspiratie! Als een van de Foodies Friends kan je hier ook recepten van Healthy Wanderlust terugvinden. Ook op onze website vind je meerdere soeprecepten. Mocht je geen zin hebben in deze aardappelsoep dan raden we de zoete aardappel met kerrie soep en geroosterde pinda’s ook zeker aan! Rijk aan smaak en gemaakt van voedzame ingrediënten.
INGREDIËNTEN: (VOOR 4 PERSONEN)
- boter (gezonder alternatief: kokosolie)
- 10 lente-uitjes
- 750 gram kruimige aardappels
- 1,5 liter groentebouillon (1,5 bouillon blokje)
- 100 ml slagroom (gezonder alternatief: 50 ml)
- zout en peper
BEREIDINGSWIJZE:
- Maak de lente-ui schoon en snij in dunne ringetjes.
- Verhit een grote pan op laag vuur met ongeveer 1 tl boter / kokosolie.
- Voeg de gesneden lente-ui toe en fruit voor 5-7 minuten.
TIP: bewaar wat van de lente-ui als garnering van de aardappelsoep. - Schil de aardappels in de tussentijd en snij in blokjes.
- Voeg de aardappel blokjes, het gekookte water en 1,5 blokje groentebouillon toe aan de pan. Kook voor 10 – 15 minuten.
- Prik met een vork in de aardappels om te zien of ze gaar zijn.
- Haal de pan vervolgens van het vuur en pureer tot een glad geheel met een staafmixer.
- Roer de slagroom door de soep.
- Breng op smaak met wat gemalen peper en zout en maak af met wat plakjes lente-ui.
- GENIET!
Wat is jouw favoriete soeprecept?