Met de BBQ tips die we vandaag met je delen wordt vanaf nu elke barbecue een succes. Trust me! Tijdens het BBQ event dat werd georganiseerd door Weber op zondag 10 juni (dat trouwens plaatsvond op de mooiste locatie van Nederland, maar echt!) leerde ik een aantal hele handige BBQ tips en lekkere BBQ recepten kennen die allemaal waren klaargemaakt op de barbecue. Geloof mij babes, je kan veel MEER met een barbecue dan je zou denken. Maak jouw volgende barbecue een succes, lees deze tips. 

BBQ TIPS – HET VERSCHIL TUSSEN DIRECTE EN INDIRECTIE HITTE

Op de website van Weber vind je een uitgebreide uitleg over het verschil tussen indirecte en directe hitte voor het bereiden van je gerechten op de BBQ. Voor het snel bereiden van het gerecht (waarbij je de ingrediënten vaak maar één keer hoeft om te draaien) kan je het beste gebruik maken van directe hitte terwijl je indirecte hitte juist gebruikt voor het langzaam garen van gerechten. Voor directe hitte plaats je de warmte bron (bijvoorbeeld houtskool of brikketen) direct onder het grillrooster terwijl je bij indirecte hitte de warmte bron juist aan de zijkanten plaatst. Het grote voordeel van het gebruik maken van indirecte hitte op de barbecue is dat dit voorkomt dat gerechten (snel) aanbranden. 

BBQ TIPS – VIS BEREIDEN OP DE BBQ OP EEN NAT PLANKJE

Een unieke en hele lekkere manier van vis bereiden op de BBQ is door deze te plaatsen op een natte plank en dit op deze manier op het grillrooster te plaatsen. Doordat de natte plank verhit wordt (maar niet verbrandt) wordt de vis ook langzaam gaar. Dit zorgt ervoor dat de vis niet aanbrandt en ook niet uit elkaar valt zodra je het gerecht van het rooster wil afhalen.

BBQ TIP – VEGETARISCHE BBQ RECEPTEN

Eet je geen vlees? No worries, want dan kan je nog steeds heel goed aanschuiven voor een geslaagde barbecue. Wist je dat je ook heel goed camembert kan bereiden op de BBQ? Super lekker met een paar druppeltjes honing, rozemarijn en tijm. Plaats deze op een BBQ plaat en na 15 minuten kan je heerlijk dippen met wat stukjes stokbrood. Op de website vind je ook het recept voor de vegetarische bloemkool steak, must try!

Nog meer inspiratie opdoen voor vegetarische BBQ recepten? Neem hier een kijkje.

BBQ TIP – BEKIJK DE BBQ TRENDS VAN 2018

Het was nieuw voor ons en misschien ook voor jou. Pizza of flammkuchen op de BBQ. Een recept voor op de BBQ die we vorig jaar al voorbij zagen komen, maar ook dit jaar behoort dit tot een van de BBQ trends van 2018. Met kant en klaar deeg kan je een heerlijke (vegetarische) flammkuchen klaarmaken of maak een zoete variant als dessert. Beleg de BBQ pizza met vers fruit, pure chocolade en na afloop wat verse munt of honing. Super makkelijk, maar zo lekker. Bekijk op de website van Weber de BBQ trends van dit moment.

Ben je nog opzoek naar lekkere BBQ recepten? Doe hier lekker veel inspiratie op.

Wat zijn jouw ultieme BBQ tips? Deel deze vooral met ons.

Pin It on Pinterest

Share This