De frittata komt als gerecht oorspronkelijk uit Itali√ę. Wist je dat dit gerecht oorspronkelijk is ontstaan door restjes van de vorige dag bij elkaar te voegen? Vroeger werd de frittata voornamelijk gemaakte van groente en pasta die over was van de dag ervoor. De frittata doet je misschien ook denken aan een omelet. Bij beide gerechten wordt natuurlijk ei gebruikt, maar het grote verschil is dat de omelet een stuk dunner is en vaak op hoog vuur wordt gebakken. Deze frittata met herfstgroente wordt daarentegen op laag vuur gebakken zodat de groente lekker zacht kan worden. Bekijk nu snel het uitgebreide recept.


MAKKELIJKE MAALTIJD: FRITTATA MET HERFSTGROENTE

We noemen deze frittata met herfstgroente ook wel een makkelijke maaltijd, omdat je er vrij weinig werk aan hebt. Sterker nog, de oven doet het meeste werk voor je. Voor dit gerecht maken we gebruik van herfstgroente zoals pompoen. We voegen hier gebrokkelde feta aan toe voor een lekkere hartige touch.

Toch meer zin in een omelet? ūüėČ Bekijk dan vooral dit recept voor de gevulde omelet met gebakken paddenstoelen en spinazie. Lekker als hoofdgerecht of als rijke lunch.INGREDI√čNTEN: (VOOR 2 PERSONEN)

Of 4 personen wanneer je er een lekker volkoren stokbrood bij serveert. 

 • 1 winterpeen¬†
 • 400 gram pompoen (zonder pitjes)¬†
 • 200 gram bloemkool¬†
 • 1 rode ui¬†
 • 5 vrije uitloop eieren¬†(of 4¬†grote eieren)
 • 100 ml plantaardige melk
 • 1 tl gerookte paprika poeder¬†
 • 1/2 tl kerriepoeder¬†
 • flinke snuf zout¬†
 • paar stukjes feta¬†
 • olijfolie

BEREIDINGSWIJZE:

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Was de pompoen indien nodig, verwijder de pompoenpitten en snij in kleine stukjes (je hoeft de schil niet te verwijderen).
 3. Doe hetzelfde met de bloemkool, winterpeen en rode ui.
 4. Voeg de pompoen, bloemkool, winterpeen en rode ui toe aan een ruime ovenschaal en besprenkel met een beetje olijfolie (ong. 1 √° 2 tl) gevolgd door de gemalen peper, snuf zout en kerrie- en gerookte paprikapoeder.
 5. Mix dit met je handen goed door elkaar.
 6. Plaats de ovenschaal nu voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.
 7. Mix in de tussentijd de 5 eieren met de plantaardige melk, een snufje zout en gemalen peper.
 8. Haal na 20 minuten de ovenschaal uit de oven. Is de groente al een stuk zachter geworden? Check dit door met een vork in de pompoen te prikken.
  TIP: is de pompoen nog erg hard, plaats dan nog 5 minuten terug in de oven.
 9. Schep de gebakken groente goed door en verdeel weer over de ovenschaal. Giet hier vervolgens de geklutste eieren overheen.
 10. Brokkel nu de feta over de nog te bakken frittata heen.
 11. Plaats de ovenschaal voor 10 minuten terug in de oven.
 12. DONE!

Bekijk ook deze lekkere Mexicaanse egg muffins.

Pin It on Pinterest

Share This