Zoals jullie misschien al door hebben, ben ik heel erg fan van het vullen van groente en daar een lekker oven gerecht van te maken! En geloof mij, van deze gevulde paddenstoelen zal jij ook echt genieten. Dit gerecht is trouwens ook ideaal als leuk voorgerecht.
Ingrediënten:(voor 12 gevulde paddenstoelen)
- 12 grote paddenstoelen
- 3 el broodkruimels
- 1 hand vol blad spinazie
- 1 sjalotje
- Zongedroogde tomaatjes
- 2 el ricotta
- 1 teentje knoflook
- 30 gram pijnboompitjes
- 1 tl groene pesto
- Peper/zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de steeltjes van de paddenstoel (zonder deze stuk te maken) en snij de steeltjes in kleine stukjes.
- Snij het sjalotje in kleine stukjes en bak deze in wat olijfolie op een medium hoog vuurtje voor ongeveer 2 minuutjes.
- Hak de spinazie en de zongedroogde tomaatjes grof in kleinere stukjes, voeg deze toe aan de pan samen met de stukjes paddenstoel.
- Pers nu het teentje knoflook in een knoflookpers boven de pan. Schep goed door en laat dit op een laag vuurtje even rustig verder bakken.
- Voor de broodkruimels kan je gebruik maken van kant- en klare broodkruimels of je kan ervoor kiezen om wat brood in kleine stukjes te schuren, te verdelen over een bakplaat en deze te besprenkelen met wat olijfolie en peper en zout. Dit is na 6 minuten in de oven al snel lekker knapperig.
- Rooster in een pannetje de pijnboompitje tot ze mooi goudbruin zijn.
- Haal de pan van het vuur en schep alles over in een grote kom en voeg hier ongeveer 2 el ricotta, 1 tl pesto + 3 el broodkruimels aan toe. Mix dit goed door elkaar
- Verdeel de paddenstoelen over een ovenschaal en vul deze met het mengsel. Strooi hier de pijnboompitjes overheen en besprenkel met wat olijfolie en peper.
- Bak de paddenstoelen nu voor 15 minuten in de oven.
Met de vulling van deze paddenstoelen kan je natuurlijk eindeloos variëren.Hebben jullie nog lekkere tips?
Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!
Liefs, Merel
Gerelateerde berichten
Laatste berichten door Merel Teunis (see all)
- 5 tips om een goede nachtrust en slaapkwaliteit te verbeteren en behouden voor meer energie. - 28/04/2023
- Self Love Talk podcast #114: Hoe het activeren van mijn creatiekracht (en hoe jij dit doet) ervoor heeft gezorgd dat ik nu het leven van mijn dromen leef. - 03/11/2022
- Self Love Talk podcast #113: In kiezen voor jezelf zit soms ook verdriet, teleurstelling of schuldgevoel. - 02/11/2022
Dit ziet er lekker uit! Heb ze nog nooit gevuld op bedenk ik mij nu. Ik houd sowieso heel erg van champignons, dus ik weet eigenlijk wel zeker dat ik dit ook heel lekker vind! Hmm, ik ga ze eens maken. Leuk receptje om op te slaan! 🙂
Super lekker is het Sandra! En je kan natuurlijk eindeloos variëren met de vulling 🙂 Ben heel benieuwd wat je er van vindt! Liefs
Dit klinkt echt heerlijk
Yum! Ik ben dol op champignons! In wat voor vorm dan ook 🙂