Zoals jullie misschien al door hebben, ben ik heel erg fan van het vullen van groente en daar een lekker oven gerecht van te maken! En geloof mij, van deze gevulde paddenstoelen zal jij ook echt genieten. Dit gerecht is trouwens ook ideaal als leuk voorgerecht.

Ingrediënten:(voor 12 gevulde paddenstoelen)

  • 12 grote paddenstoelen
  • 3 el broodkruimels
  • 1 hand vol blad spinazie
  • 1 sjalotje
  • Zongedroogde tomaatjes
  • 2 el ricotta
  • 1 teentje knoflook
  • 30 gram pijnboompitjes
  • 1 tl groene pesto
  • Peper/zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de steeltjes van de paddenstoel (zonder deze stuk te maken) en snij de steeltjes in kleine stukjes.
  2. Snij het sjalotje in kleine stukjes en bak deze in wat olijfolie op een medium hoog vuurtje voor ongeveer 2 minuutjes.
  3. Hak de spinazie en de zongedroogde tomaatjes grof in kleinere stukjes, voeg deze toe aan de pan samen met de stukjes paddenstoel.
  4. Pers nu het teentje knoflook in een knoflookpers boven de pan. Schep goed door en laat dit op een laag vuurtje even rustig verder bakken.
  5. Voor de broodkruimels kan je gebruik maken van kant- en klare broodkruimels of je kan ervoor kiezen om wat brood in kleine stukjes te schuren, te verdelen over een bakplaat en deze te besprenkelen met wat olijfolie en peper en zout. Dit is na 6 minuten in de oven al snel lekker knapperig.
  6. Rooster in een pannetje de pijnboompitje tot ze mooi goudbruin zijn.
  7. Haal de pan van het vuur en schep alles over in een grote kom en voeg hier ongeveer 2 el ricotta, 1 tl pesto + 3 el broodkruimels aan toe. Mix dit goed door elkaar
  8. Verdeel de paddenstoelen over een ovenschaal en vul deze met het mengsel. Strooi hier de pijnboompitjes overheen en besprenkel met wat olijfolie en peper.
  9. Bak de paddenstoelen nu voor 15 minuten in de oven.

 


 Met de vulling van deze paddenstoelen kan je natuurlijk eindeloos variëren.Hebben jullie nog lekkere tips?

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 

Liefs, Merel

 

Pin It on Pinterest

Share This