Soms heb je gewoon zin in een snelle en makkelijke maaltijd, toch? Deze geroosterde pitabroodjes met vegetarische hamburgertjes zijn dan precies wat je zoekt! De pitabroodjes besmeren we voor het roosteren met Harissa waardoor ze een lekker mild pittige smaak krijgen en vullen we met gebakken ui en prei, verse plakjes komkommer, knapperige sla en vegetarische hamburgers. Geserveerd met gegrilde bloemkool en kikkererwten uit de oven. Heel eenvoudig, maar onwijs lekker! Lees snel het hele recept.


Makkelijke maaltijd: geroosterde pitabroodjes met vegetarische hamburgers

Wat nog lekkerder is? Serveer de gevulde pitabroodjes met knapperige zoete aardappel frietjes, comfort food to the max. Hier laat ik je zien hoe ik mijn eigen favoriete frietjes maak. Voor dit recept maken we gebruik van kant-en-klare vegetarisch gehakt, maar je kan voor een gezondere variant ook ervoor kiezen om zelf plantaardig gehakt te maken. Ook hiervoor vind je recepten op Healthy Wanderlust, zo kan je gebruik maken van paddenstoelen of je kan hamburgers maken van bieten, heel lekker! 

Maak deze onwijs makkelijke avocado mayonaise om lekker in te dippen of om als sausje in de geroosterde pitabroodjes te smeren. Een perfecte makkelijke maaltijd voor in het weekend of de vrijdag avond, vind je ook niet? Laten we snel de keuken in duiken zodat jij lekker kan genieten.

Geroosterde pitabroodjes met vegetarische hamburger

Ingrediënten: (voor 2 personen)

  • 4 volkoren pitabroodjes
  • 1 ui
  • 1/2 prei
  • 100 gram kikkererwten
  • 300 gram bloemkool
  • 200 gram vegetarisch gehakt 
  • 12 plakjes komkommer (meer mag altijd) 
  • 1 tl harissa 
  • 1/2 tl kerriepoeder
  • 1/2 tl gemalen nootmuskaat
  • gemengde sla
  • gemalen peper/zout
  • olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Lees hier hoe je de zoete aardappelfrietjes kan maken en welke ingrediënten je nodig hebt.
  2. Verwarm een oven voor op 200 graden.
  3. Snijd de ui en prei in dunne reepjes. Verhit ongeveer 1 tl olijfolie in een pan en fruit de groente voor 10 minuten op laag vuur. Voeg voor de smaak 1/2 tl kerriepoeder en een snuf gemalen peper toe.
  4. Snijd de bloemkool in kleine trosjes en kook voor 8 minuten. Giet af en voeg dit vervolgens met de kikkererwten toe aan een ovenschaal. Voeg hier 1 tl olijfolie, de nootmuskaat en een snuf zout aan toe. Schep goed door en plaats voor 10 minuten in de oven.
  5. Creëer ondertussen 4 hamburgers van het gehakt en bak dit voor enkele minuten tot ze goudbruin zijn.
  6. Smeer de pitabroodjes in met een beetje Harissa en rooster voor enkele minuten aan beide kanten in een grillpan.
  7. Vul de geroosterde pitabroodjes met de gebakken ui en prei, plakjes komkommer, sla en de gebakken vegetarische hamburgers.
  8. Serveer met de geroosterde groente, avocado mayonaise en zoete aardappel frietjes. Enjoy! 

Meer comfort food? Bekijk het recept voor deze zelfgemaakte vegetarische lasagne.

Merel Teunis

Merel Teunis

Merel (29 jaar) is founder van de website Healthy Wanderlust en theemerk Simplici-Tea. Als hoofdredacteur en online content creator schrijft en deelt zij dagelijks haar kennis op het gebied van zelfliefde, self-care en een gezonde en gelukkige levensstijl.
Merel Teunis

ONTVANG DE GRATIS ZELFLIEFDE PLANNER

Schrijf je in en ontvang de unieke gratis zelfliefde planner. Een waardevolle tool vol inspiratie voor een liefdevolle levensstijl, een dagelijkse checklist + een extra negatieve self-talk oefening. Geef vanaf nu prioriteit aan je geluk en gezondheid!

Ontvang de planner

Nee, bedankt!

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Pin It on Pinterest

Share This