Ja je hoort het goed, brownies gemaakt van courgette. Hierdoor worden ze ook nog eens extra lekker smeuig. Ik moet eerlijk bekennen; ik moest ook even wennen bij het horen van deze combinatie. Inmiddels heb ik al veel verschillende versies van deze courgette brownies de revue zien passeren en met een voorraadje courgette in mijn koelkast besloot ik mij ook te wagen aan dit recept. Recept? Eigenlijk een stuk of 15 recepten naast elkaar gelegd en hier alleen het beste uitgepikt en samengevoegd. Het resultaat is lekker ladies!
GEZONDE COURGETTE BROWNIES
Inmiddels kan je op Healthy Wanderlust al veel verschillende soorten gezonde brownies vinden. Zo kan je bijvoorbeeld de brownies gemaakt van zwarte bonen en avocado proberen (bekijk ook de Healthy Wanderlust Kitchen video!) of mijn favoriete versie met zoete aardappels. Mocht je nou niet zo’n brownie-mens zijn dan heb ik natuurlijk een heel voorraadje aan inspiratie voor je om andere verantwoorde snacks te maken. Wil jij ook een lading courgette brownies maken? Go ahead!
Neem vooral hier even een kijkje!
Ingrediënten:
- 200 gram courgette
- 100 gram dadels
- 1 rijpe banaan (voor de zoete smaak!)
- 2 el gesmolten kokosolie
- 3 el cacao poeder
- 100 gram havermoutmeel
- 1 tl bakpoeder
- 1 el chiazaad
- snufje zout
- 60 gram gemengde ongebrande noten
- 1 tl kaneel
- 1 el agave siroop (optioneel)
Tip: voor een extra zoete smaak kan je bijvoorbeeld extra vanille of chocolade eiwitpoeder toevoegen aan het recept!
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Ontpit de dadels en laat deze gedurende een kwartier zacht worden in een bakje heet water. Giet ook een beetje water (ong. 4 tot 6 el) bij de chiazaadjes en wacht tot dit een gelei achtig drapje is geworden.
- Was de courgette, rasp deze fijn en prak de banaan. Voeg hier vervolgens de rest van de ingredienten aan toe en mix alles met de staafmixer tot een glad beslag.
- Hak de noten in kleine stukjes en schep dit door het beslag heen, bewaar een beetje voor bovenop de courgette brownies.
- Vet een bakblik in met wat kokosolie en giet het beslag hierin (verdeel hier nu nog wat stukjes noot overheen). Plaats het bakblik voor ongeveer 30 a 40 minuten in de voorverwarmde oven.
- Prik na 30 minuten met een satéprikker in de cake om te kijken of deze al klaar is. Blijft er nog veel beslag achter op de sateprikker dan moet hij nog wat langer.
- Herhaal dit vervolgens elke 5 minuten. Elke oven is anders ladies 😉
- Laat na het bakken eventjes afkoelen, maar neem dan vooral je eerste stukje. Warm zijn deze courgette brownies extra lekker.
- ENJOY!
Verwerk jij de courgette ook wel eens in een bakgerecht?
Let me know girls!
Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!
Gerelateerde berichten
- 5 tips om een goede nachtrust en slaapkwaliteit te verbeteren en behouden voor meer energie. - 28/04/2023
- Self Love Talk podcast #114: Hoe het activeren van mijn creatiekracht (en hoe jij dit doet) ervoor heeft gezorgd dat ik nu het leven van mijn dromen leef. - 03/11/2022
- Self Love Talk podcast #113: In kiezen voor jezelf zit soms ook verdriet, teleurstelling of schuldgevoel. - 02/11/2022
Ik ben dol op deze brownies!
Hi Kim, jaaaa genieten he? Kan er ook zo blij van worden! Fijn weekend alvast. Liefs, Merel
Oee looking good! Weet jij of ik de olie weg zou kunnen laten? Ik mag dat namelijk niet, en boter mag ik ook niet dus dat is ook geen optie. Ben benieuwd! Heb namelijk wel echt zin in deze brownies, hihi.
Hi Sandra, mag je toevallig wel kokosolie hebben? Daar zou je het natuurlijk mee kunnen vervangen. Anders zou ik het als ik jou was gewoon proberen 🙂 Mocht je nog vragen hebben, let me know! Liefs, Merel