Zien ze er niet super lief uit? Perfect als healthy snack tijdens deze mooie zomerse dagen. Wist je dat de smaak van kersen ook heel goed samengaat met de smaak van pure chocolade? Deze cherry bites is super snel klaar en bevat daarnaast geen extra toegevoegde suikers. Win-win-win!


CHERRY BITES – ZIJN KERSEN GEZOND?

Vroeger stond er bij mijn opa en oma thuis heel vaak een grote schaal met verse dieprode kersen op tafel. Wat kon ik daar van genieten zeg! Wist je trouwens dat kersen een ontstekingsremmend stofje bevatten en daarnaast veel vezels (goed voor de darmen) en rijk aan Vitamine A. Je zou dus kunnen zeggen dat kersen inderdaad best veel gezonde voedingsstoffen bevatten! Eet deze snack natuurlijk altijd met mate, ik zou ongeveer voor een handje vol kersen gaan als snack moment. Hoe maak je zelf cherry bites?

Ingrediënten:

  • kersen
  • 15 gram pure chocolade (85%)
  • chiazaad

Bereidingswijze:

  1. Was de kersen en laat deze goed opdrogen.
  2. Smelt de chocolade au bain marie en giet de chiazaadjes in een ondiep schaaltje.
  3. Doop de kersen voor de helft in de chocolade, laat even goed uitdruppelen en doop ze dan voorzichtig tot de helft van de chocolade in de chiazaadjes.
  4. Plaats de cherry bites nu voorzichtig op een bord en laat de chocolade hard worden. Dit gaat meestal hartstikke snel!
  5. Ready to snack.

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This