Gezonde dips zijn zo leuk om zelf te maken! Hoe fijn is het om een lekkere dip te hebben die je op tafel kan zetten om lekker van de snacken, om op brood te smeren of om in verschillende gerechten als saus te verwerken. De mogelijkheden zijn eindeloos! Afgelopen week ging ik aan de slag met een aantal ingrediënten die ik nog in huis had liggen, misschien jij ook wel? Lees snel verder voor het uitgebreide recept voor rode pesto. 


VOORDEEL VAN ZELF GEZONDE RODE PESTO / DIPS MAKEN

Jullie weten waarschijnlijk wel wat ik nu ga zeggen he? Je weet wat er in zit! Helaas bevatten veel dips die je kant en klaar in de supermarkt koopt een hoop troep, ik noem het maar gewoon troep omdat ik soms echt schrik van de inhoud van een potje. Ontzettend veel conserveringsmiddelen, E-nummers, onnodig veel zout en/of suiker. Zonde natuurlijk als je dit allemaal binnen krijgt terwijl je een lekkere dip(saus) ook gewoon makkelijk zelf kan maken. Wist je dat deze rode pesto ook ideaal is als pasta saus?

Drie andere gezonde dips recepten vind je hier: Ricotta-Spinazie dip, Avocado-Yoghurt dip en de Kerrie-Witte bonen dip.


Benodigdheden:

  • 2 puntpaprika’s (uit pot of na 20 min in de oven op 180 graden)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl tomatenpuree
  • 20 gram pijnboompitjes
  • 20 gram zongedroogde tomaatjes
  • 15 gram Parmezaanse kaas
  • Eventueel wat olijfolie om de dip wat dunner te maken.

Bereidingswijze:

  1. Rooster de pijnboompitjes tot deze goudbruin zijn.
  2. Voeg alle ingrediënten toe aan de keukenmachine en mix tot een glad geheel.
  3. Mocht je trouwens verse punt paprika’s gebruiken; snij deze door midden, verwijder de pitjes en rooster deze voor 20 minuten in 200 graden in de oven.
  4. Schep de rode pesto over in een leuk schaaltje, klaar!

Heb je nou geen zin in rode pesto? Probeer dan dit recept voor zelfgemaakte groene pesto.

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This