De laatste maand van de winter is ingegaan dus we halen nog even alle stampers uit de kast om heerlijke stamppot maaltijden op tafel te toveren. Wat eten we vandaag? Een koolraap en pompoen stamppot! Super gezond en heel makkelijk om te maken. We houden van makkelijk toch? Deze winterse stamppot is rijk aan voedingsstoffen, omdat we verschillende soorten groente gebruiken. Inplaats van een ouderwetse gehaktbal toppen we deze stamppot met iets heel anders af. Benieuwd naar dit stamppot recept?


GEZONDE KOOLRAAP EN POMPOEN STAMPPOT

Als ambassadeur van de Albert Heijn ging ik vandaag aan de slag met hun kleurrijke stamppot challenge. Ik wilde een anders soort stamppot maken dan de zuurkool-, hutspot- of boerenkool stamppot die het meeste bekend zijn in Nederland. Deze stamppot bestaat zoals je kan zien uit laagjes met een originele topping: roerbakgroente. Raar, maar waar, deze stamppot combinatie gaat heel goed samen!

WAT IS JOUW FAVORIETE STAMPPOT?

Wat is jouw favoriete stamppot recept? Op Healthy Wanderlust vind je een stamppot recept terug dat ontzettend geliefd is bij jullie (en jullie kinderen – hoe leuk?!). De boerenkool stamppot, maar dan net iets creatiever. Neem snel een kijkje naar deze zoete aardappel stamppot met onder andere feta en zongedroogde tomaatjes. Oh… en ik ben echt reuze benieuwd wat jouw favoriete stamppot recept is! Laat je het mij weten in de comments?

ingrediënten: (voor 2 personen)

  • 200 gram koolraap
  • 200 gram pompoen
  • 200 gram roerbakgroente
  • 1 groente bouillon blokje
  • 2 tl sojasaus
  • 1/2 tl paprika poeder
  • gemalen peper / zout
  • scheutje amandelmelk (ongezoet) 

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Snij de pompoen en koolraap in kleinere stukjes en kook beide apart in ruim water voor ongeveer 10 minuten.
  2. Voeg bij beide een 1/2 groente buillion blokje toe en roer regelmatig even door.
  3. Bak in de tussentijd de roerbakgroente in een klein beetje olijfolie voor ongeveer dezelfde tijd.
  4. Voeg tijdens het bakken wat gemalen peper, sojasaus en de paprika poeder toe aan de groente. Schep goed door.
  5. Giet de koolraap en pompoen af en voeg aan beide wat gemalen peper en een klein scheutje amandelmelk toe aan de koolraap (zo wordt de substantie wat romiger). 
  6. Stamp alles goed fijn.
  7. Dien het bord op: maak mooie laagjes door gebruik te maken van een serveerring. 
  8. Schep vervolgens de roerbakgroente boven op de koolraap en pompoen laag.
  9. Strooi hier naar smaak nog wat gemalen peper en/of zout overheen.
  10. AAN TAFEL! 

Doe hier nog meer DINER inspiratie op.

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This