Welk recept ik graag met jullie wilde delen, vroeg Merel me. Daar hoefde ik niet lang over na te denken, want sinds kort is bij mij de chocolademousse niet aan te slepen. Healthy chocolademousse om precies te zijn! En omdat ik weet dat jullie net zo’n fan zijn van the sweet stuff als Merel en ik, deel ik deze topper met alle liefde met jullie. Zin in een gezond nagerecht?


GEZOND NAGERECHT – YUM!

Ik ben zelf een echte zoetekauw, dus chocolademousse is altijd al een favoriet nagerecht. geweest Ik had al wel eens vaker healthy varianten gemaakt met avocado, maar deze keer wilde ik een flinke dosis hidden veggies in mijn mousse verwerken. En dat is gelukt! Dit prachtige chocoladeplaatje bestaat hoofdzakelijk uit veggies. Dat zie en proef je er dus echt niet aan af!

En welke groente de smaak van chocolademousse dan kan benaderen? Zoete aardappel! Een lekker zoete groente en in moussevorm heerlijk creamy. Een perfecte match met chocomousse!

Ja, met al die groente is dit dessert zo gezond dat je het zelfs prima kan eten als ontbijt. Maak het dan de avond tevoren! De mousse is zelfs nog lekkerder van structuur als deze een nachtje in de koelkast heeft gestaan, dus wacht gerust even (als je je zo lang kan inhouden!). 

En bedenk je hoe ideaal dit dessert daardoor ook is voor een etentje. Je maakt het dan gewoon de avond ervoor en hoeft tijdens het etentje zelf weer net wat minder in de keuken te staan! En ook als je verantwoordelijk bent voor de laatste gang voor een vriendenetentje bij iemand anders thuis, is dit nagerecht jouw keus. Doe de chocolademousse dan in potjes met een schroefdeksel. Dat staat superleuk en je neemt het dan zonder moeite en knoeien mee naar je dinertje!

Wat heb je nodig? (Voor twee flinke porties)

  • 1 zoete aardappel van ongeveer 400 gr
  • 80 ml amandelmelk
  • 2 el cacao
  • 1 el agavesiroop (vegan) of honing
  • topping(s) naar keuze

Hoe maak je het?

  1. Maak van de zoete aardappel een zachte puree. Dit kan je doen door de aardappel te schillen en te koken, maar bijvoorbeeld ook makkelijker – minder afwas! – door de aardappel in te prikken met een vork en in de magnetron op hoog vermogen te garen. Afhankelijk van de grootte van de aardappel kost de laatste methode 5 tot 10 minuten. Daarna lepel je het vruchtvlees zo uit de schil.
  2. De zoete aardappel is al natuurlijk al zacht. Toch pureer ik de zoete aardappel nog met de amandelmelk met mijn staafmixer, zodat het een zijdezachte mousse wordt.
  3. Hier spatel ik vervolgens de cacao en agavesiroop/honing doorheen. Meng alles goed door elkaar; er mogen geen klontjes achterblijven.
  4. Proef de chocolademousse vervolgens. Niet zoet genoeg naar jouw smaak? Voeg dan nog wat agavesiroop/honing toe.
  5. Ik maak mijn dessert graag mooi op, dus spuit ik de chocolademousse bijvoorbeeld met een spuitzak mooi in dessertglaasjes. Dat hoeft natuurlijk niet, je kan het ook gewoon met een lepel of spatel in je dessertglas, weckpotje of whiskyglas lepelen.
  6. TIP: Je dessert ziet er pas echt mooi uit, als je het garneert met wat mooie toppings. Muntblaadjes, stukjes framboos of aardbei, gepofte quinoa, fijngehakte hazelnoot, kokos(rasp), popcorn, cacaonibs.. you name it!

Variatietip:
Voeg eens wat fijngehakte hazelnoten of stukjes frambozen toe aan de mousse.
Dit geeft een lekkere crunch of fris zoetje!

Neem ook een kijkje naar dit chocolade mousse recept, geheel vegan.

Nemen jullie ook een kijkje op de website van Maartje voor nog véél meer inspiratie?

Pin It on Pinterest

Share This